Pellegrini a Hlas listavezetője, Saková és Raši követi a listán

Hlas k

Peter Pellegrini pártelnök lesz a Hlas listavezetője a szeptemberi választáson, Denisa Saková volt belügyminiszter és Richard Raši követi a listán, melyet pénteken adtak le a belügyminisztériumban, majd sajtótájékoztatón ismertették a jelöltek névsorát.

Pellegrini elmondta, a párt alapszabálya szerint állították össze a névsort, az ő javaslatai alapján az elnökség hagyta jóvá. Hozzátette, kizárták a külső nyomásokat, a listán a párt parlamenti képviselői szerepelnek, húsz elnökségi tag, a párt kerületi elnökei, néhány új név, a Dobrá voľba tagjai, mivel a párt beolvadt a Hlasba, továbbá a párt járási elnökei.

Az első tízben van Erik Tomáš, Zuzana Dolinková, Matúš Šutaj Eštok, Branislav Becík, Michal Kaliňák, Tomáš Drucker és Peter Kmec. 11. Peter Žiga, Lucia Kurilovská, a rendőr akadémia volt rektora pedig a 23. Az utolsó, 150. helyről Lukáš Pellegrini indul.

„A Hlas fő célkitűzése az erős állam kiépítése, amely minden egyes állampolgáráról képes gondoskodni és a jobb jövő reményét felmutatni. Az erős állam kiépítéséhez erős csapatra van szükség” – jelentette ki Pellegrini. A Hlast a konszenzuskeresés és együttműködés pártjának nevezte, amely nem gerjeszt konfliktusokat. Olvasható, tisztességes, gyűlöletmentes politizálást ígér, pártja visszautasítja a szélsőségeseket.

Hozzátette, szeptember 30-án arról is szavaznak az emberek, hogy a múlthoz való visszatérést akarják-e, illetve a káosz folytatását, esetleg olyanoknak adnának felhatalmazást, akiknek nincsenek tapasztalataik az ország irányításával. A Hlas mindezek alternatívája akar lenni szakmai, stabil, megoldáskereső, az embereket segítő politikájával.

Mint mondta, az új kormány megalakulása után mindenekelőtt „el akarja takarítani a katasztrófa nyomait”, amit Igor Matovič és Eduard Heger kormányzása okozott. A Hlas az áremelkedésekkel akar foglalkozni és segíteni az embereknek, majd nemzeti akciótervet dolgoz ki a regionális különbségek végleges felszámolására. „Bátor döntésekre és ugrásszerű változásokra van szükség ezen a téren, nem arra, hogy valahogy működtetni tudjuk azt, ami most van” – tette hozzá.

A lista 100. helyéről indul Patrick Linhart frakció nélküli parlamenti képviselő, Pellegrini elmondása szerint annak köszönhetően, hogy támogatta a párt javaslatait a parlamentben. „Szeretném, ha befejezhetnénk azokat a projekteket, amelyeket ez a párt mindig is támogatott, és ezt képviselőinek támogató szavazataival is bizonyította” – jelentette ki Linhart.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?