Közélet

Pčolinský lesz a Sme rodina első EP-képviselő jelöltje

Pozsony | A Sme rodina politikai mozgalom EP-képviselő jelöltjeinek élén Peter Pčolinský fog állni. A mozgalom hétfőn 13 jelölt nevét jelentette be, egy további személlyel még tárgyalnak. Az ő nevét pénteken (2. 22.) hozhatják nyilvánosságra. Boris Kollár, a mozgalom vezetője szerint a jelszavuk 'kevesebb Brüsszel, több józan ész' lesz.
TASR

2019. február 19. 12:19

Peter Pčolinský (balra) - TASR-felvétel

A Sme rodina szerint a brüsszeli intézmények teljesen elrugaszkodtak a valóságtól, aminek okát a nemzeti érdekektől való eltávolodásban látják. „Biztosra vehetik, hogy a képviselőink Brüsszelben Szlovákia érdekeit fogják képviselni" – ígéri Kollár.

Kollár szerint azonban a képviselők tudják, hogy együttműködőnek kell lenniük az Európai Parlamentben. „Ezért is léptünk be a Nemzetek és Szabadság Európája mozgalomba. Szeretnénk képviselőket szerezni, hogy beléphessünk a frakciójukba" – jelezte. A mozgalom több külföldi frakciótaggal tárgyal.

A mozgalom második jelöltje Ľudovít Goga, a harmadik Petra Krištúfková, a negyedik pedig egy közismert személy, akivel még tárgyalnak. A további jelöltek Sylvia Kulašik, Dušan Doliak, Eva Hudecová, Dominika Sabová, Jozef Mozol, Tomáš Gbúr, Michal Gašaj, Rastislav Masnyk, Dalibor Steindl, Martin Dzielavský.

Szlovákiában május 25-én lesznek az EP-választások, amelyeken mindenkinek 14 EP-képviselőt kell kiválasztania. Minden szavazati joggal bíró személy szavazhat, akinek állandó lakcíme van Szlovákiában, még más, EU-s tagországok polgárai is. Az EP-képviselőket öt évre választják.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Az Európai Parlament támogatja az óraátállítás eltörlését

Sokat költenek a jelöltek

Bašternákot áthelyezték a máriatölgyesi börtönbe

Hihetetlen indok miatt maradt el a NASA első női űrsétája

Frissítve

Pellegrini egyelőre kizárta az előrehozott választások lehetőségét

Már kapható a legújabb Vasárnap, benne VasárnapEsküvő + 18 oldalon!

Legfrissebb galériák
Olvasta már?