Közélet

Összecsaptak a rendőrök és a tüntetők Budapesten

Budapest | Előbb a Margit hídra, majd a Fidesz székházához vonultak a parlamenti többség szerdai döntései, mindenek előtt a túlóratörvény miatt tüntetők szerda este Budapesten
ÚJ SZÓ ONLINE

2018. december 12. 19:55

Illusztrációs felvétel - MTI-felvétel

A tüntetők a parlament elől vonultak a Fidesz-székházhoz, ahol az épületet védő rendőrökkel dulakodás alakult ki. Ketten feljutottak a székház erkélyére egy EU-s zászlóval. Őket viszonylag gyorsan elvitték a rendőrök.

A dulakodás során egy tüntető lefújt könnygázzal két rendőrt – közölte a rendőrség. Egy másik tüntető pedig „három rendőr kötött sapkáját tépte le.”

Tordai Bence felszólítására egy kisebb csoport, pár száz ember elindult a Kossuth tér felé, a többiek maradtak a Fidesz-székháznál.

Este 7 körül kezdett szétszakadni a tüntetők csoportja. Egyesek az Oktogonhoz mennek, mások a Kossuth térre, míg vannak, akik az Andrássy úton vonulnak. Utóbbiak pár százan lehetnek.

Este nyolc körül a tüntetők nagyjából lezárták a Lánchidat, azt skandálják, hogy "Itt maradunk"

(24.hu, HVG)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

VIDEÓ: A Basternák-gyilkosság ügyében razziázik a NAKA, Alena Zs. sofőrjét is őrizetbe vették

Modellektől lopott, manipulált képekkel csábította Alena Zs. Glváčot

Robert Fico megjelent az alkotmánybíró-jelölti meghallgatáson

Bajban a pozsonyi idegsebészet

Több vizet a Bodrogközbe

Érsekújvár: 12 éves fiú akart meglopni egy autójában ülő nőt

Legfrissebb galériák
Olvasta már?