Közélet

Novemberben kezdődik Slota pere

Zsolna | November 10-re tűzte ki a Zsolnai Járásbíróság a tárgyalást Ján S., a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) volt elnökének ügyében.
SITA

2016. október 10. 15:22

Ján S.-t júniusban már elítélték egyszer tudatmódosító szer hatása alatt elkövetett veszélyeztetés miatt. A bíróság egy évre felfüggesztett hat hónapos szabadságvesztésre ítélte, ezen kívül fél évre bevonták a jogosítványát is. A járási ügyész azonban fellebbezett és szigorúbb büntetést követelt.
 
A Szlovák Nemzeti Párt volt vezetője január 18-án Litvailló (Lietavská Lúčka) és Túrirtovány (Porúbka) között Porsche Cayenne típusú személygépkocsijával nekiütközött az előtte haladó Audi A6-nak, amelyet az ütközés az előtte menő Suzuki SX4-esnek lökött. Az Audi és a Suzuki vezetője nem volt ittas, Slota viszont elutasította az alkoholszondás és a vérvizsgálatot is, így automatikusan tudatmódosító szer befolyása alatt elkövetett veszélyeztetés gyanújával indult ellene eljárás. Jogosítványát a helyszínen bevonták. Indítványozták vizsgálati fogságba helyezését, de a Zsolnai Járásbíróság szabadlábra helyezte. Az ügyész fellebbezett, de a másodfokon eljáró Zsolnai Kerületi Bíróság sem találta indokoltnak a kényszerintézkedést. 
 
Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
Bugár

Bugár távozik az aktív politikából

Híd
Frissítve

Sólymost megválasztották a Híd elnökének, megvan az új elnökség is

boltzár

Olvasóinkat is megosztja az üzletek sokat vitatott vasárnapi zárvatartása

lévai hokik

A Šťastný fivérek is hokiztak egykor Léván

koronavírus

Pénteken egy fertőzöttet regisztráltak

A csíksomlyói búcsú

Zarándokok nélkül, a kegytemplomban tartják meg a pünkösdszombati búcsút

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.