Közélet

Nem üzemeltet tovább sürgősségi egészségügyi állomásokat Szlovákiában a Falck

Az SZK Egészségügyi Minisztériuma tudomásul veszi, hogy a Falck társaság 2020-tól nem üzemeltet tovább sürgősségi egészségügyi állomásokat (ZSS) Szlovákiában, és nem is fog újra pályázni a licencért. Erről Zuzana Eliášová, a tárca szóvivője tájékoztatta a TASR hírügynökséget hétfőn.
TASR

2019. július 15. 18:00

Kép: Wikipedia

„Az adott magáncég döntéséről van szó, melyet tudomásul veszünk” – jelentette ki a szóvivő, hozzátéve: a továbbiakban a megszabott követelményeknek eleget tevő társaságok fogják megkapni az egészségügyi állomások üzemeltetéséhez szükséges licencet.
 

Ivo Krpelan, a Falck közép- és kelet-európai tevékenységéért felelős vezérigazgató elmondta: nagyon nehéz volt meghozni ezt a döntést, hiszen a Szlovákiában nyújtott szolgáltatások színvonala magas, az alkalmazottak hivatástudata pedig erős.

A Falck Szlovákiában összesen 107 egészségügyi mentőállomást (ZSS) működtet, ebből 27 sürgősségi, orvossal működő mentőállomás (RLP), 80 pedig sürgősségi egészségügyi állomás (RZP).

A cég által üzemeltetett mentőállomások hálózata az ország területének 39 százalékát fedi le, részben a dél-szlovákiai régiót is. 

A Falck társaság alkalmazásában álló mentősök évente csaknem 150 ezer bevetésen vesznek részt. A cégnél több mint 1400, zömében egészségügyi alkalmazott dolgozik.

A társaság emellett rendelőintézeteket is működtet, egészségügyi közlekedési szolgáltatásokat nyújt és ipari tűzvédelemmel is foglalkozik. Az illetékesek szerint ez utóbbi tevékenységeket nem fogja befolyásolni a döntés.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Aláírásgyűjtés Kočnernek

Már e héten kopogtat a végrehajtó a Billánál

24 óra a sérült gyerekekért

Nőtt a munkanélküliség

Feljelentés az ollétejedi gumifeldolgozó ellen

Száz fociév Szepsiben

Legfrissebb galériák
Olvasta már?