Közélet

Nem tervezi a tanév lerövidítését a kánikula miatt az oktatási minisztérium

Nem tervezi az oktatásügyi minisztérium a tanév lerövidítését a kánikula miatt, közölte csütörtökön Martina Lubyová (SNS) oktatásügyi miniszter.
TASR

2019. június 13. 20:30

Martina Lubyová - TASR-felvétel

„Statisztikát készítünk arról, hány napot járnak iskolába a gyerekek, és hány nap szünetük van. Higgyék el, majdnem fele-fele az arány, olyan sok szabadnapjuk van a tanév alatt” – jegyezte meg Lubyová. Hozzátette, korábban nem volt szokás, hogy ilyen sokszor legyen tanítási szünet. Most átlagosan 170 napot járnak iskolába a gyerekek egy tanév alatt” – közölte a miniszter.

„Ha ezt a tendenciát folytatnánk és még június vége előtt befejeznénk a tanévet, attól tartok, igen keveset járnának iskolába a gyerekek” – mondta Lubyová.

Legközelebb a nyári vakáció idején, júliusban és augusztusban pihenhetnek az iskolások. Szeptember 2-án, hétfőn ülnek be újra az iskolapadba.

A 2019/2020-as tanévben október végén lesz az őszi szünet. A karácsonyi szünet december 23-tól január 7-ig tart. Február elején egynapos félévi szünet, ezután az egyhetes tavaszi szünet következik, és áprilisban, a húsvéti ünnepek alatt sem lesz tanítás.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A PS magyar platformja

A legjobb idővel került a döntőbe a szlovákiai kajak négyes

Bugár Béla videóban magyarázza a találkozását Kočnerral

Csak a hulladékelhordást bíznák külsős cégre Párkányban

Gelle csak magára számíthatott, de így is olimpiai kvótát szerzett

Vonzóbbá tennék 
a felsőoktatást

Legfrissebb galériák
Olvasta már?