Közélet

Nem lesz piros betűs ünnepe Štefániknak

Pozsony | Nem lesz piros betűs ünnep a Csehszlovák Köztársaság emléknapjából (október 28.) Milan Rastislav Štefánik tiszteletére. A parlament lesöpörte Ľudovít Kaník (SDKÚ) és Peter Osuský (SaS) erre vonatkozó javaslatát.
TASR

2015. október 2. 15:30

"Milan Rastislav Štefánik a legelismertebb politikusa az újkori szlovák történelemnek. (...) Ha nem veszi ki részét Csehszlovákia megalakításából, lehet, hogy most más államalakulatban élnénk. És ennek a politikusnak nincsen piros betűs ünnepe, nincs egy olyan nap, amikor életművére emlékezhetnénk" - jelentette ki Kaník.
 
A javaslat értelmében október 28-a piros betűs ünnepként a "Milan Rastislav Štefánik műve - Csehszlovákia megalakulása előtti tiszteletadás napja" nevet viselte volna.
 
Az ellenzéki képviselőknek nem állt szándékukban növelni az államünnepek számát. Azt javasolták, hogy amennyiben október 18-a piros betűs ünnep lesz, szeptember elsejét, az alkotmány napját "fokozzák le" emléknappá.    
Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
A Szövetség is bekapcsolódott a felsőoktatási törvény módosításába. A képen Mózes Szabolcs alelnök és Rigó Konrád, a Híd platformjának vezetője. (Fotó: Szövetség)

Heves vitákat vált ki a felsőoktatási reform, amelybe a Szövetség is beleszólna

rendőrség

Tudjuk, mely napokon ellenőrzik a rendőrök a határátkelőhelyeket!

időjárás tél

Ma éjjel -15 fok alá süllyedhet a hőmérséklet

Robert Fico

Fico azt várja Čaputovától, hogy lemondásra szólítja fel a kormányt

greenpass

Péntekig közel 400 ezer Covid-igazolványt állítottak ki a fertőzésből felépült személyeknek

dd

Pokoli (vég)napok, bérelt villában

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.