Közélet

Náhlik váltja Kaliňákot a parlamentben

Pozsony | Peter Náhlik (Smer-SD) veszi át Robert Kaliňák (Smer-SD) helyét a parlamentben, aki a 40. parlamenti ülés elején már le is tette a képviselői esküjét.
TASR

2019. január 29. 16:16

Peter Náhlik - TASR-felvétel

„A becsületemre és a lelkiismeretemre esküszöm, hogy hű leszek a Szlovák Köztársasághoz. Kötelességeimet az állampolgárok érdekében teljesítem. Megtartom az Alkotmányt és a törvényeket, és minden erőmmel azon leszek, hogy azok érvényesüljenek.” Így szól a képviselői eskü, melyet a képviselő az „esküszöm“ szó kimondásával fogad el és az aláírásával hitelesít.

Náhlik nem először van a parlamentben. Nemrég még képviselő volt, de el kellett mennie a törvényhozásból, miután tavaly szeptemberben visszatért a Kormányhivatal volt vezetője, Igor Federič (Smer-SD).

Kaliňák a parlamentből való távozása után is a Smer-SD alelnöke marad. „Ez a változás lehetővé teszi a számomra, hogy többet legyek a családommal, és hogy szabadabb polgárként éljek, aki jobban és hatékonyabban tudja védeni a Smer-SD-t és a párt támogatóit az ellenzék és az egyes sajtóorgánumok felől érkező támadásokkal szemben” – írta nemrég Kaliňák a közösségi oldalán.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Kočner azért ölette meg Kuciakot, mert semmivel nem tudta zsarolni

Forgalomlassítással tüntettek a Szlovák Karszt szélére tervezett szemétégető ellen

VIDEÓ: Így vezeti el a TEK az Iszlám Állam Budapesten elfogott vezetőjét

Látványos kép készült a Jupiter viharairól

Zagitova aranya és egy furcsa baleset

Tavaszi vásár a Nyárasdi AGROCENTRUM-ban!

Legfrissebb galériák
Olvasta már?