Munkaszüneti napok 2024-ben – nézze meg, mikor lesznek szabadjai!

szabadsag k

Közeleg az új esztendő, ezért jobb, ha tisztában van azzal, pontosan miként alakulnak 2024-ben a munkaszüneti napok.

Míg újév napja hétfőre esik, addig a háromkirályok ünnepe, január 6-a szombaton lesz, a diákok így január 8-án ülnek vissza az iskolapadokba.

A tavaszi szünet február és március fordulójára esik. Besztercebánya, Zsolna és Trencsén megyében a diákok február 19. és 23. között, Kassa és Eperjes megyében a tanulók február 26. és március 1. között, a Pozsony, Nagyszombat és Nyitra megyében tanuló fiatalok pedig március 4. és 8. között számíthatnak a tavaszi szünetre.

A húsvéti ünnepek két pihenőnapot hoznak a munkavállalók számára. Nagypéntek ezúttal március 29-ére, húsvéthétfő pedig április 1-jére esik. A diákok március 28. és április 2. között maradhatnak otthon. A munka ünnepe és a fasizmus feletti győzelem napja – május elseje és nyolcadika – idén szerdán lesz.

Cirill és Metód ünnepe (július 5.) 2024-ben pénteki, míg a szlovák nemzeti felkelés évfordulója (augusztus 29.) csütörtöki napnak ígérkezik.

Az alkotmány napját, szeptember 1-jét a Fico-kormány törvénymódosítása értelmében idén már nem ünnepeljük. A diákok a június 29-én kezdődő nyári szünet után szeptember 2-án térnek vissza az iskolába.

Egy másik pihenőnap, a Hétfájdalmú Szűzanya ünnepe szeptember 15-ére, vasárnapra esik. Októberben már csak az őszi szünetek várnak a tanulókra két napon – október 30-án, szerdán és október 31-én, csütörtökön. November elseje 2024-ben péntekre esik. A szabadságért és demokráciáért folytatott küzdelem napja november 17-ére, vasárnapra jön ki.

2024-ben szenteste keddre, karácsony első napja szerdára, második napja pedig csütörtökre esik. A karácsonyi szünet december 23. és január 7. között lesz.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?