Közélet

MKP: Az igazság győzelemre jut

A Magyar Közösség Pártja megelégedéssel vette tudomásul, hogy Szigeti Lászlót, az MKP Országos Elnöksége tagját csütörtökön a Pozsonyi III. Járásbíróság felmentette az ellene kezdeményezett támogatási csalás vádja alól.
ÚJ SZÓ ONLINE

2016. december 2. 13:34

A vád egy 2006-os támogatási ügyre vonatkozott, amikor Szigeti László oktatási miniszterként aláírta a Nemesócsai Alapiskola tornatermének felújítására jóváhagyott támogatást. Ezt a pénzt viszont a község a magánkézben levő Megart kultúrcsarnok sportcsarnokká való átalakítására használta fel, amelyet a község 30 évre bérbe vett, és amely így az iskola tornatermeként szolgált. Ezt a tényt a sajtó nem tette közzé, ahogy arról is helytelenül tájékoztatott, hogy uniós pénzről lett volna szó. Az említett támogatást állami költségvetési forrásból folyósították.

A bíróság döntése alapján szubvenciós (támogatási) csalás történt, mivel a község a felvett pénzt nem arra használta fel, amire azt az állam folyósította, de a volt oktatási miniszterről nem bizonyosodott be, hogy erről tudott volna. Több vonalon is mulasztás merült fel az ügyben, például a kerületi tanügyi hivatal, amely által a pénz a községhez jutott, nem ellenőrizte annak felhasználását.

Szigeti László elégedett a járásbíróság döntésével, hiszen kezdettől fogva igazságos döntést várt. Az ügyész fellebbezett, de Szigeti bízik benne, hogy a következő döntés is az ő javára dől el.

Az MKP ugyanúgy bízik egykori oktatási minisztere teljes felmentésében. Az ügy kirobbanása óta kiáll Szigeti László mellett, aki a kezdetektől fogva nemcsak tagja, hanem aktív vezetője is az MKP-nak, tevékenysége során odaadóan szolgálta a szlovákiai magyarság ügyét, s ezt teszi ma is.

Az MKP sajtóosztálya

Pozsony, 2016. december 2.

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
bevásárlás

A járványt a pénztárcánkon is érezzük

Pellegrini

Pellegrini felszólította Gröhlinget, hogy viselkedjen „férfiként”

DAC női kézilabda

Az első hatba kerülés a célja a DAC női kézilabdacsapatának

koronavírus

A legtöbb esetben Csehországból hozták be a vírust Szlovákiába

Ľuboš Blaha

Holokauszttagadással gyanúsítja a NAKA Blahát

has hasfájás emésztés iluusztráció

Fáradtság, hasfájás, sárga bőr...

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.