Menyhárt: Sok dologba nem látok bele

Pozsony |

<p>A Főnix PT és az MKP viszonyáról egyik fél sem nyilatkozik szívesen. Menyhárt Józsefet, az MKP elnökét kérdeztük.</p>


Több jel utal arra, hogy a 290 millió forint összegű magyar állami támogatás, amit a Főnix Polgári Társulás kapott, valójában az MKP-ba folyt. Mit tud ön erről?

Nem tudok hozzászólni, mert csak az Új Szóból értesültem a témáról. Nyilván azokat kellene megkérdezni, akik érintettek lehetnek.

Meg is tettük, de senki sem akar nyilatkozni. Pártelnökként mégis mi a véleménye az ügyről?

Nem tudok véleményt mondani, amíg nincsenek információim. Egy hónapja vagyok az MKP elnöke, sok dologba még nem látok bele, jelenleg más kérdésekkel foglalkozom.

A leközölt információk alapján érdeklődni fog Főnix-ügyben a párton belül? És számíthatunk arra, hogy erről a nyilvánosságot is tájékoztatja?

Természetesen kérdezni fogok, azt gondolom, ezt előbb a párton belül kell megbeszélni. Ezt követően válaszolok az önök kérdéseire is.

Egy korábbi interjúban azt mondta, nagyon rossz dolognak tartja, hogy a kultúrában dolgozó embereknek fillérekért kelljen kuncsorogniuk. Most úgy néz ki, hogy az MKP használt fel olyan pénzt, amiknek hivatalosan a kultúra támogatását kellett volna szolgálniuk. Elfogadhatónak tartja ezt?

Továbbra is érvényes korábbi nyilatkozatom, hogy a kultúra finanszírozását átláthatóbbá kell tenni, s nem tartom jónak, hogy a kultúrában dolgozóknak kilincselniük és kéregetniük kell, de ez nemcsak magyarországi viszonylatban, hanem a hazai kisebbségi támogatásokra is értendő. De még egyszer, ebben a pillanatban nincs elég információm, tehát nem tudok többet mondani a témához.

A jövőben elfogad a párt támogatást a magyar kormánytól?

Nem tudom, eddig milyen módon támogatta a magyar kormány az MKP-t, de azt gondolom, a magyar kormány tudja, mit és milyen dolgokat támogat, ebben nem adnék tanácsot senkinek. Azt tudjuk, mert Semjén Zsolt nyíltan kimondta a kongresszusunkon, hogy Magyarország az MKP-t tekinti etnikai vonatkozásban az egyetlen magyar pártnak, s erkölcsi támogatásáról biztosított minket. Jelenleg ennyit tudok ehhez mondani.

Nem az lenne a tisztességes, ha a magyar kormány nyíltan, közvetlenül támogatná anyagilag is az MKP-t, nem pedig valamilyen fantomszervezeten keresztül?

Amíg nincsenek biztos információim ebben a témában, nem szeretnék ilyen irányban elmenni. Annyit ígérhetek, hogy utánanézünk a dolognak, és tájékoztatjuk önöket.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?