Közélet

Mellnagyobbítással foglalkozhat a Legfelsőbb Bíróság

Besztercebánya | Felmentette a vád alól a mellműtét előtt csúszópénzt követelő Roman B. plasztikai sebészt szerdán a besztercebányai Specializált Büntetőbíróság.
TASR

2010. február 4. 15:43

nasa

A vádirat megállapítja, hogy a férfi valóban pénzt kért és kapott, ám - az Alkotmánybíróság, a Legfelsőbb Bíróság indoklása, valamint a Büntetőtörvénykönyv és a Büntető Perrendtartás alapján - a bíróság arra a következtetésre jutott, hogy a sebész tette nem tekinthető bűncselekménynek.
Az ügyész fellebbezett a döntés ellen, ezért az ítélet nem jogerős. Ez azt jelenti, hogy a mellműtét ügye a Legfelsőbb Bíróság elé kerül. Roman B. 2005-ben állítólag 619 eurónak megfelelő összeget követelt egy mellnagyobbítást kérő hölgytől, aki előtte már befizette az illetéket.
Az ügy egyszer már megjárta az igazságszolgáltatás minden lépcsőfokát. Végül az Alkotmánybíróság elfogadta az orvos érvelését, hogy a plasztikai műtét nem számít közérdekű orvosi beavatkozásnak.

Önnek ajánljuk

Minden vita a botrányokról szólt

Frissítve

Kapufás gólokkal nyert a DAC, szabályos találattól fosztották meg a ViOnt

Kevesen kapnak év végi prémiumot

Zsuzsová ügyészt gyilkolt volna

Örül, hogy most hazajön játszani

Bugár Béla is helyet kap az MKP és a Híd közös listáján

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!