Közélet

Még adományozhatunk

Pozsony | Az adventi időszakban adakozóbbak az emberek, könnyebben megnyílnak a pénztárcák és az utcán kéregetőket is hamarább megszánjuk. Országszerte számos jótékonysági és segélyszervezet rendezett karácsonyi adománygyűjtést.
author
Ibos Emese

2016. december 26. 11:49

A Pozsonyi Református Egyházmegye december 8-án indította a „Kárpátalja Nincs Egyedül” programját, melynek keretében gyermekruhát és cipőt, játékokat és gyermekkönyveket gyűjtenek kárpátaljai nagycsaládosok részére. György András, a program koordinátora lapunknak elmondta, hogy a gyűjtést korlátlan időre hirdették meg. „Havonta két szállítmány ruhát és cipőt szeretnénk eljuttatni Kárpátaljára. A következő szállítmány január közepén indul majd a rászorulókhoz. Az adományokat nem szervezet, hanem közvetlenül a rászoruló családok kapják a helyi református egyház bevonásával” – mondta György András lelkipásztor. Azok, akik tárgyi vagy anyagi adományukkal támogatni szeretnék a nagycsaládosokat, a www.srek.sk oldalon minden ehhez szükséges információt megtalálnak.

Meleg ruhát és téli cipőt, valamint működő elektronikus és egyéb háztartási eszközöket gyűjt a Szlovák Katolikus Karitász. Az érdeklődők a szervezet www.charita.sk oldalán pontosan megtalálják, hogy mikor és hol lehet leadni az adományokat, ahogyan azt is, pontosan miből van hiány. Az adományokat egyébként szimbolikus összegért kapják meg a rászorulók.

Országszerte számos szervezet várja a pénzadományokat is. Köztük a Plamienok mobil gyermekhospice nonprofit szervezet, mely gyógyíthatatlan gyermekeknek és családjuknak igyekszik segítőkezet nyújtani. Gyermekek megsegítésével foglalkozik a hazai MAGNA humanitárius szervezet, mely 13 országban igyekszik egészségügyi és szociális támogatást nyújtani a veszélyeztetett térségben élő gyermekeknek és hozzátartozóiknak. A segélyszervezeteknek szánt adományainkat honlapjaikon néhány egyszerű lépésben tudjuk felajánlani.

Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
Richard Sulík
Frissítve

Sulík: A kormány leváltása után elképzelhető annak átalakítása

Varga Ildikó felvétele

Érsekújvári összefogás a magyar alapiskoláért

Richard Sulík Eduard Heger Boris Kollár

76 szavazatra van szükség a kormány leváltásához

Naszvad

Beteg gyermekekért tartanak jótékonysági estet Naszvadon

Zachar Pál

Felháborította az ipolyságiakat az új polgármester számára jóváhagyott fizetés

Horvátország k

Horvátország január elsején belép a schengeni övezetbe

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.