Közélet

Matovič és Zlatica Kušnírová közös ebédre invitálja az ellenzéki pártelnököket

Pozsony | Igor Matovič, az OĽaNO mozgalom elnöke és Zlatica Kušnírová közös ebédre invitálják a demokratikus ellenzéki és parlamenten kívüli pártok elnökeit. Matovič elmondása szerint a jövő héten esedékes találkozó célja az, hogy megegyezzenek egy tízpontos közös programban, melyet aztán felkínálnának a választóknak. A közös ebédre meghívást kaptak a Progresszív Szlovákia (Progresívne Slovensko) – Együtt (Spolu) pártkoalíció, Andrej Kiska pártja, Az Emberekért (Za ľudí), továbbá az MKP, a KDH, az SaS és az OĽaNO képviselői.
TASR

2019. június 18. 15:28

- TASR-felvétel

Matovič szerint a találkozóval megmutathatnák az embereknek, hogy képesek közös megoldást keresni, illetve felkínálni a választások előtt egy közös „tízparancsolatot”. Hozzátette: ha a jövő évi választások után ez a hat párt alakítana kormányt, ezt a tíz pontot biztosan teljesítenék. „Az emberek tudni fogják, hogy bármelyik pártot is fogják választani, tíz konkrét programpont, melyekről egyeztetni fogunk, biztosan teljesülni fog” – hangsúlyozta Matovič.

„Azt szeretném, ha a demokratikus ellenzéki pártok összefognának, leülnének egy közös ebédhez, és megegyeznének a közös megoldásokban” – tette hozzá Kušnírová, aki szerint még a választások előtt fel kell vázolni egy közös jövőképet, hogy az emberek lássák: létezik alternatíva.

Matovič elmondta: mivel a PS és az Együtt pártok, valamint Andrej Kiska egyelőre kizárják az együttműködést a Család Vagyunk (Sme rodina) párttal, az ebédmeghívás kapcsán nem tett róla említést.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Összefogásra buzdító akciók

A DAC célja újra Európa

Nem üzemeltet tovább sürgősségi egészségügyi állomásokat Szlovákiában a Falck

Jövőre kezdődhet az idegenrendészet dunaszerdahelyi fiókjának felújítása

WHO: Magas cukortartalmúak és a babák számára nem megfelelőek a bébiételek

Nagy meleg, száznál több futó

Legfrissebb galériák
Olvasta már?