Közélet

Mától egy hétig féláron lehet vonattal utazni

Jövő szombatig tart az Európai Mobilitási Hét, az akcióhoz nemcsak a szlovák vasút, hanem az autóbusztársaságok is csatlakoztak.
ÚJ SZÓ ONLINE

2018. szeptember 16. 08:01

- TASR-felvétel

A vasúton féláron lehet utazni minden személyvonaton és regionális expresszen (REX), a bicikliket ingyen lehet szállítani. Az akcióhoz a RegioJet is csatlakozott a Komárom-Pozsony vonalon. Az árengedmény az SMS-ben vásárolt vonatjegyekre is vonatkozik.

Az Európai Mobilitási Hét célja, hogy minél több sofőr hagyja otthon az autóját és használja a tömegközlekedést. Az akció kicsúcsosodása szeptember 22-e, az európai autómentes nap.

A vasút adatai szerint tavaly 150 ezer utas élt a kedvezményekkel, ez 33 százalékos növekedés a 2016-os évhez képest. 
 

Az autóbusztársaságok is kedvezményeket kínálnak a következő hét napra, ezek városonként, régiónként eltérőek. Például Pozsonyban teljesen ingyenes lesz a városi tömegközlekedés azok számára, akik rendelkeznek jogosítvánnyal, elegendő csak azt felmutatni. (úsz)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Tovább tárgyalnak a 635 eurós minimálbérről

Egy amerikai nő mindenáron szavazni akart Pozsonyban

Ezúttal is alacsony a választási részvétel a kassai Luník IX lakótelepen

GALÉRIA: Hamiltoné a pole Monacóban

Döntőben az oroszokat legyőző finnek

Dráma Nyitrabányán: egy férfi torkon szúrta az élettársát

Legfrissebb galériák
Olvasta már?