Közélet

Magyar főszerkesztője lesz a Smenek

Pozsony | A Gorilla­-ügyet felgöngyölítő Tom Nicholson visszatér a Smehez. Ismertté vált az is, ki irányítja a távozó Matúš Kostolný után a legnagyobb szlovák véleményformáló napilapot.
ÚJ SZÓ-ÖSSZEFOGLALÓ

2014. november 22. 00:13

A Sme című napilapot december 1-­től Balog Beáta vezeti majd. Balog előzőleg a The Slovak Spectator című, Pozsonyban megjelenő angol nyelvű hetilap főszerkesztőjeként tevékenykedett több mint tíz éven keresztül. A Sme, a The Slovak Spectator és az Új Szó kiadója a Petit Press.

Az újdonsült főszerkesztő célja, hogy a Sme továbbra is független maradjon, s az olvasóinak olyan információkat közvetítsen, amelyekkel objektív képet alkothatnak a társadalomról. Alexej Fulmek, a Petit Press kiadó vezérigazgatójának elmondása szerint a főszerkesztő cseréjénél mindig szem előtt tartotta, hogy olyan ember kerüljön a régi helyére, aki addig is a cégen belül tevékenykedett.

Balog Beáta volt a The Slovak Spectator első hazai főszerkesztője, előtte a kanadai újságíró, Thomas Nicholson vezette a hetilapot. Előzőleg a TASR és a SITA hírügynökségeknek dolgozott. Tanulmányait újságírói szakon végezte Pozsonyban, emellett a University of Missouri újságírószakán is tanult, valamint a neves New York-­i Columbia University School of Journalism diákja is volt.

Itt olvashatja el Balog Beátával készített, pár évvel ezelőtti nagyinterjúnkat.

A főszerkesztőváltás azért történt, mert Matúš Kostolný főszerkesztő és vele együtt a szerkesztők egy része október elején felmondott, mivel a Penta kisebbségi résztulajdonhoz jutott a Petit Press kiadóban.

Visszatér a Smehez a Gorilla-ügyet felgöngyölítő, az ügyről könyvet író Tom Nicholson is. Nicholson projektmenedzserként fog tevékenykedni, feladata az oknyomozó tartalmak biztosítása lesz. 

Önnek ajánljuk

Megszavazta az Európai Néppárt a Fidesz tagságának felfüggesztését

Az értelmiségi szupersztárok felemelkedése

Felújították a galántai kórház pszichiátriai osztályát

Szlovákia továbbra is ellenőrzi a lengyel húsbehozatalt

Újabb állami támogatás 
a napkollektorokra

Az aktivisták betiltanák a prémtenyésztést

Legfrissebb galériák
Olvasta már?