Közélet

MAFFIAGYILKOSSÁGOK: Életfogytiglant kapott Roháč

Pozsony | Jozef Roháčot, aki jelenleg életfogytiglani börtönbüntetését tölti Magyarországon, hétfőn a szlovák Legfelsőbb Bíróság háromtagú bírói tanácsa a maffiagyilkosságok ügyében szintén életfogytiglanra ítélte, helyt adva az elsőfokú bíróság – a Bazini Specializált Büntetőbíróság - tavaly áprilisban hozott ítéletének. Roháč nem volt jelen a hétfői ítélethirdetésen.
TASR

2018. december 10. 11:52

Frissítve
- TASR/AP-felvétel

A fellebbviteli bíróság az ügyben tett összes fellebbezést elutasította. Az ítélet jogerős, fellebbezésnek helye nincs.

Roháč a várakozásoknak megfelelően nem akarta, hogy Magyarországról Szlovákiába szállítsák, és nem kívánt részt venni a tárgyaláson. Ügyvédjének, Dušan Daňovýnak írásbeli meghatalmazást adott, melynek alapján a tárgyalásra sort keríthettek a vádlott távollétében.

Štefan Harabin, a háromtagú bírói tanács egyik tagja hétfőn, a nyilvános tárgyalás kezdetén kijelentette: a szenátus, amely az ügyben ítélkezik, törvénytelen, és az ügyben manipuláció történt. Hozzátette: erre korábban már többször is figyelmeztetett.

 

2018. december 5. 16:53

Roháčot nem szállítják Szlovákiába

Roháčot a Sýkora-klán tagjaival együtt hat gyilkossággal vádolják, melyeket 1998-ban és 1999-ben követtek el. A vád szerint meggyilkolták Eduard és Robert Diničet, Alojz Házyt, Daler Hlavačkát, Miloš Piliart és Roman Deákot. Utóbbit 19 lövéssel végezték ki. A gyilkosságokat a vád szerint különös kegyetlenséggel követték el. Roháčot, akit az alvilágban bombaszakértőként tartottak számon, bűnszervezet alapításával, működtetésével és támogatásával is vádolják. A vádlott tagadta bűnösségét.

A hatszoros maffiagyilkosság fő vádlottját, a pozsonyi Sýkora-klán főnökének tartott Róbert „Kýbel” Lališt június 13-án ítélte jogerősen életfogytiglanra a Legfelsőbb Bíróság bírói tanácsa, megerősítve ezáltal a Besztercebányai Specializált Büntetőbíróság (ŠTS) tavalyi ítéletét. Harabin a hétfői tárgyaláshoz hasonlóan akkor is kifogásokat emelt a szenátus összetétele ellen a tárgyalóteremben. Ezt követően megszakították a nyilvános tárgyalást.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A külföldi élelmiszer továbbra is kiszorítja az üzletekből a hazait

Érsekújvár: a hóban fekve találták meg az eltűnt nőt

Több harmadosztályú út javítását tervezik Nyitra megyében

Megújult a kaszárnya déli szárnyának teteje is

Modellektől lopott, manipulált képekkel csábította Alena Zs. Glváčot

Fucsovics továbbra sincs a DK-csapatban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?