Közélet

Lučanský: Elfogadhatatlan, hogy fiatalemberek haditechnikákat próbálgassanak

Pozsony | A szlovák rendőrség mindent megtesz annak érdekében, hogy elhárítson mindenféle veszélyt, amely a Szlovák Honvédek, vagy az oroszországi Éjjeli Farkasok motoros banda felől érkezhet. Erről kedden biztosította Milan Lučanský rendőrfőkapitány Andrej Kiska államfőt.
TASR

2018. július 31. 16:18

- Kép: Juraj Roščák/Plus 7 dní

„Mi bűnüldöző szerv vagyunk. Figyeljük őket, hogy megállapítsuk, elkövetnek-e valamilyen bűncselekményt vagy szabálysértést. Kiska elnök úrral egyetértettünk abban, hogy a honvédekkel kapcsolatban nagyobb szerepet kellene játszania az államnak. Elfogadhatatlan, hogy fiatalembereket hagyjunk gyülekezni és stratégiákat, haditechnikákat próbálgatni” – mondta.

 

2018. július 29. 10:16

Farkasok közt

Az Éjjeli Farkasok esetében Lučanský hiányolja a politikai állásfoglalást. „Ha meglesz a szándék, és kijelentik, hogy a Szlovák Köztársaság érdekeivel összeegyeztethetetlen propaganda folyik, akkor megtiltjuk, hogy belépjenek az országba” – helyezte kilátásba. Azzal kapcsolatban, hogy az Éjjeli Farkasokat a hibrid hadviselés eszközének tartják, Lučanský kiemelte, hogy Szlovákiában önálló részlegek foglalkoznak az ilyen ügyekkel.

Peter Gajdoš (SNS) védelmi miniszter korábban felkérte a Főügyészséget, hogy vizsgálja meg a Szlovák Honvédek tevékenységét, és állapítsa meg, hogy az nem jelent-e nemzetbiztonsági kockázatot, illetve hogy összhangban van-e az érvényes jogszabályokkal. A miniszter hangsúlyozta, hogy az egyedüli törvényes védelmi szervezet Szlovákiában a Szlovák Fegyveres Erők. Hozzátette: nem hajlandó tolerálni, hogy valaki „homályos célból militarizálni akarja a társadalmat és katonásdit játsszon.” A Szlovák Honvédek tevékenységétől elhatárolódott, és intézkedéseket helyezett kilátásba a helyzet megoldása érdekében.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Keserű hazai DAC-vereség a vásári hétvégén

Bugár: még meglehet az öt százalék

Bemutatta programját a PS-Spolu: két új minisztériumot is létrehoznának

Bányák bezárásával a klímaváltozás ellen

Ophelia, Zsanett, Hedvig

Megduplázódhat a katasztrófák károsultjainak száma 2050-re a globális felmelegedés miatt

Legfrissebb galériák
Olvasta már?