Közélet

Lajčák már unja, hogy folyamatosan Danko miatt kell magyarázkodnia

Egy oroszországi látogatásban még nincs semmi rossz, ugyanakkor tiszteletben kell tartani a szlovák és az európai külpolitika egységes irányvonalát, ami Andrej Dankónak (SNS), a parlament elnökének „nem mindig sikerül”. Ezt a kormány szerdai ülése előtt jelentette ki Miroslav Lajčák (Smer-SD-jelölt) külügyminiszter.
TASR

2019. július 3. 13:43

- TASR-felvétel

„Olyan jelzéseket küldünk szét, hogy nincs egységes külpolitikai irányunk, aminek én külügyminiszterként nem igazán örülök”

– fogalmazott Lajčák, aki szerint néhány vitatott kijelentés a közelgő választások számlájára írható.

A külügyminiszter leszögezte: a kormány is tudja, hogy négy világtáj van.

„Ez azonban nem jelenti azt, hogy bizonyos dolgokat csak azért teszünk, mert demonstrálni akarjuk, hogy nem vesszük komolyan a kormányprogramot”

– fűzte hozzá.

Egyben hangsúlyozta: ő külügyminiszter, és nem az a dolga, hogy Danko úr kijelentéseit magyarázza. Lajčák meggyőződése, hogy Szlovákia elkötelezettsége világos, és külföldön leginkább a kormány tevékenysége a mérvadó.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Aláírásgyűjtés Kočnernek

Már e héten kopogtat a végrehajtó a Billánál

24 óra a sérült gyerekekért

Nőtt a munkanélküliség

Feljelentés az ollétejedi gumifeldolgozó ellen

Száz fociév Szepsiben

Legfrissebb galériák
Olvasta már?