Közélet

Kvasnica: Volzová jogosan aggódik az életéért

Silvia Volzová nem szeretne részt venni a meggyilkolása előkészítése ügyében tervezett további bírósági tárgyalásokon, mivel aggódik az élete és az épsége miatt. Ezt az ügyvédje, Roman Kvasnica jelentette ki a csütörtöki tárgyalást követően, melyen a gyilkosság előkészítéséről vallott két vádlott, Mikuláš Č. besztercebányai maffiavezér és volt társa, Miloš K. is. A tárgyalás pénteken (5. 24.) folytatódik két további vádlott – Pavol R. volt gazdasági miniszter és miniszterelnök-helyettes, valamint Róbert „Kýbel” L., a pozsonyi Sýkora-klán vezére - kihallgatásával.
TASR

2019. május 24. 10:00

Roman Kvasnica
Roman Kvasnica - TASR-felvétel

„Az ügyfelem valóban aggódik az életéért és az épségéért, mivel olyan információk kerülnek fokozatosan napvilágra, melyek arról tájékoztatnak, milyen módon befolyásolhatták és akadályozhatták a nyomozást” – jelentette ki Kvasnica újságírók előtt. Hozzátette: a Marian K. által különféle személyeknek küldött SMS-ek, melyeket a média is leközölt, ezt az ügyet is érintették. Egyben hangsúlyozta: ügyfelének biztosíték kell, hogy semmi sem fog történni vele a bíróságon.

Kvasnicához bevallása szerint korábban is eljutott olyan információ, mely szerint megpróbálták akadályozni a nyomozást, és elvenni az ügyiratot Lukáš Kyselica nyomozótól. Arra a kérdésre, vajon kérvényezni fogja-e, hogy a bíróság foglalkozzon a nyomozás esetleges befolyásolásával, az ügyvéd azt válaszolta: „talán eljött az ideje annak, hogy valaki kihallgassa Kyselica urat”, miután feloldották őt a titoktartási kötelezettsége alól.
 

Az ügyvéd a nyomozás befolyásolásának tekinti azt is, hogy Kyselicának be kellett számolnia a nyomozás menetéről a felettesének, a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) akkori igazgatójának, Peter Hraškónak. Miloš K. vádlott többek között arról is beszélt a vallomásában, hogy Hraškót többször felkereste Marek Para, Pavol R. vádlott ügyvédje is.

 Azt, hogy Volzová nem akar megjelenni a tárgyaláson, Para nem kommentálta, a döntést a bíróságra bízta. Annyit fűzött hozzá, hogy érvényes a szóbeli, közvetlen tárgyalás elve. A vádlottak vallomásaival kapcsolatban sem akart bővebben nyilatkozni. Úgy véli, azáltal, hogy a bíróság nem fogadta el a két vádlott beismerő vallomását, bizonyos megfontoltságra intett a vallomások értékelésével összefüggésben.

Pavol Juhás, a Pozsony (Bratislava) II Járásbíróság bírói tanácsának elnöke csütörtökön megszakította a pozsonyi büntetés-végrehajtási intézetben szigorú biztonsági intézkedések mellett tartott tárgyalást. Silvia Volzová meggyilkolásának előkészítése ügyében az egyik vádlott Pavol R., a Markíza TV volt igazgatója és Volzová volt üzlettársa. A további vádlottak Róbert L., Mikuláš Č. és Miloš K. A tárgyalás pénteken (5. 24.) folytatódik.

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Nagymegyer

Mentőöv kell a nagymegyeri strandfürdőnek

Bízik Boglárka

Naszvadi kézis lett Szlovákia legjobbja

koronavírus

Egy új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak Szlovákiában

Trianon

A parlament vezetése is megemlékezett Trianon 100. évfordulójáról

parlament k

Ezentúl minden parlamenti ülés a himnusszal kezdődik

*

Tényleg olcsóbbak lesznek a repülőjegyek a járvány után?  

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.