Közélet

Kupa Mihály visszalép az MSZP-jelölt javára

Budapest. „A Fidesz törekvése, hogy szétverje a jobboldalt, eredményre vezetett”– mondtíy Torgyán József, az FKGP elnöke miután kiderült: az FKGP nem jutott be a parlamentbe.
ÚJ SZÓ ONLINE

2002. április 9. 08:00

to

Budapest. „A Fidesz törekvése, hogy szétverje a jobboldalt, eredményre vezetett”– mondtíy Torgyán József, az FKGP elnöke miután kiderült: az FKGP nem jutott be a parlamentbe. „A Fidesz totalitárius államot szeretett volna, és várható volt, hogy az emberek ezt nem támogatják” – közölte Torgyán, aki hozzátette: nem adja föl a politikai harcot, bár átmenetileg kiszorultak a parlamentből. „Gyakorlatilag kialakult a kétpártrendszer Magyarországon, amely egypártrendszerként fog működni” – nyilatkozta. Szerinte ezt a demokrácia súlyos válsága követi majd. „A Független Kisgazdapárt volt, van és lesz” – tette hozzá a politikus, aki szerint az első forduló eredményeinek ismeretében az FKGP-nek „különösebb stratégiája a második fordulóban nem lehet”. A második fordulót követő 60 napon belül új elnököt és elnökséget válasszanak az FKGP-ben.

A Centrum Párt az önkormányzati választáson elindul, utána felépíti magát, hogy a 2006-os választást megnyerje – hangsúlyozta Kupa Mihály pártelnök a választás első fordulóját követően. A pártelnök közölte: saját választási körzetében, Szerencsen visszalép az első helyen álló szocialista képviselőjelölt, Szabó György javára. A többi centrumos esetében ez nem automatikus, a pártvezetés a héten tárgyalja meg a visszalépéseket – mondta Kupa Mihály. A választás első fordulójáról szólva a pártelnök közölte: ide vezetett a „hülye, ideológiai, politológiai szöveg”, kettéosztották Magyarországot. Szerinte, amennyiben az MSZP és a Fidesz nagykoalíciót alakítana, az diktatúrát jelentene.

Kénytelenek vagyunk elismerni, hogy a Munkáspárt nem jutott be a parlamentbe, de bizonyos eredményeket elért, hiszen megőrizte szavazóbázisának túlnyomó többségét, amely biztosítja a párt túlélését - közölte vasárnap esti sajtótájékoztatóján Thürmer Gyula. A pártelnök szerint az emberek többsége úgy érezte, hogy elege van a Fidesz-kormányból, ezért nagyon sokan azok közül, akik a Munkáspártot szeretik, inkább az MSZP-re szavaztak.

Grespik László, a MIÉP képviselőjelöltjének véleménye szerint egyértelműen a nemzetellenes, az MSZP-t és az SZDSZ-t támogató sajtó manipulációjának köszönhető a választások első fordulójának eredménye. A jelek szerint ugyanis sikerült a választókat megtéveszteniük. Ez pedig elég ok a csalódottságra – mondta az Indexnek. Azt nem árulta el, hogy milyen tervet és taktikát dolgozott ki pártjának a következő két hétre, de a MIÉP vezetőinek már elmondta. Mindeközben lázasan dolgozik azon a keresetlevélen is, amelyben felmentésének alkotmányellenessége mellett érvel. Reményei szerint, ha ideje engedi, már ma beperelheti a miniszterelnököt. (MTI, index)

Támogassa az ujszo.com-ot

Az elmúlt időszakban arra kértük olvasóinkat, járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez annak érdekében, hogy a jelentős költségekkel járó hiteles, megbízható hírszolgáltatást hosszú távon biztosítani tudjuk.

Köszönjük a pozitív fogadtatást. Jó érzés tudni, milyen sokan tartják fontosnak a független, magyar nyelvű újságírás fennmaradását Dél-Szlovákiában, és milyen sokan szeretik az Új Szót.

A beérkezett támogatások lehetővé tették, hogy új munkatárssal bővítsük az ujszo.com professzionális csapatát, fejlesszük szolgáltatásainkat, növeljük az ügyeletben töltött órák számát. Nagyszerű eredmény ez olyan gazdasági környezetben, ahol a fejlesztések helyett a költségek visszafogása került sok helyen célkeresztbe.

Hálásak vagyunk eddigi támogatásaikért, és kérjük, továbbra is segítsék az ujszo.com fejlesztését. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
v
Frissítve

GALÉRIA+VIDEÓ: Tüntetnek az elnöki palota előtt, a tömeg eltorlaszolta az utat

rendőrség

Kamionnal ütközött egy személyautó - az anya nem élte túl, három gyermek megsérült

woman

Nem kell plasztika, elég a Pfizer-vakcina! - Több nő is azt állítja, hogy megnőtt a melle az oltás után

ff

Karanténversek két IP-címre

massz

Eltörte páciense gerincét egy ukrán masszőr - a nő belehalt a sérülésbe

Burián Katalin

Tokió 2020 - Burián továbbjutott, Hosszú 20. 200 méter háton

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.