Kupa Mihály visszalép az MSZP-jelölt javára

Budapest. „A Fidesz törekvése, hogy szétverje a jobboldalt, eredményre vezetett”– mondtíy Torgyán József, az FKGP elnöke miután kiderült: az FKGP nem jutott be a parlamentbe.

Budapest. „A Fidesz törekvése, hogy szétverje a jobboldalt, eredményre vezetett”– mondtíy Torgyán József, az FKGP elnöke miután kiderült: az FKGP nem jutott be a parlamentbe. „A Fidesz totalitárius államot szeretett volna, és várható volt, hogy az emberek ezt nem támogatják” – közölte Torgyán, aki hozzátette: nem adja föl a politikai harcot, bár átmenetileg kiszorultak a parlamentből. „Gyakorlatilag kialakult a kétpártrendszer Magyarországon, amely egypártrendszerként fog működni” – nyilatkozta. Szerinte ezt a demokrácia súlyos válsága követi majd. „A Független Kisgazdapárt volt, van és lesz” – tette hozzá a politikus, aki szerint az első forduló eredményeinek ismeretében az FKGP-nek „különösebb stratégiája a második fordulóban nem lehet”. A második fordulót követő 60 napon belül új elnököt és elnökséget válasszanak az FKGP-ben.

A Centrum Párt az önkormányzati választáson elindul, utána felépíti magát, hogy a 2006-os választást megnyerje – hangsúlyozta Kupa Mihály pártelnök a választás első fordulóját követően. A pártelnök közölte: saját választási körzetében, Szerencsen visszalép az első helyen álló szocialista képviselőjelölt, Szabó György javára. A többi centrumos esetében ez nem automatikus, a pártvezetés a héten tárgyalja meg a visszalépéseket – mondta Kupa Mihály. A választás első fordulójáról szólva a pártelnök közölte: ide vezetett a „hülye, ideológiai, politológiai szöveg”, kettéosztották Magyarországot. Szerinte, amennyiben az MSZP és a Fidesz nagykoalíciót alakítana, az diktatúrát jelentene.

Kénytelenek vagyunk elismerni, hogy a Munkáspárt nem jutott be a parlamentbe, de bizonyos eredményeket elért, hiszen megőrizte szavazóbázisának túlnyomó többségét, amely biztosítja a párt túlélését - közölte vasárnap esti sajtótájékoztatóján Thürmer Gyula. A pártelnök szerint az emberek többsége úgy érezte, hogy elege van a Fidesz-kormányból, ezért nagyon sokan azok közül, akik a Munkáspártot szeretik, inkább az MSZP-re szavaztak.

Grespik László, a MIÉP képviselőjelöltjének véleménye szerint egyértelműen a nemzetellenes, az MSZP-t és az SZDSZ-t támogató sajtó manipulációjának köszönhető a választások első fordulójának eredménye. A jelek szerint ugyanis sikerült a választókat megtéveszteniük. Ez pedig elég ok a csalódottságra – mondta az Indexnek. Azt nem árulta el, hogy milyen tervet és taktikát dolgozott ki pártjának a következő két hétre, de a MIÉP vezetőinek már elmondta. Mindeközben lázasan dolgozik azon a keresetlevélen is, amelyben felmentésének alkotmányellenessége mellett érvel. Reményei szerint, ha ideje engedi, már ma beperelheti a miniszterelnököt. (MTI, index)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?