Közélet

Kiska nem fellebbez a nagyszalóki telkek ügyében született ítélet ellen

Pozsony | Andrej Kiska államfő nem fellebbez a Nagyszalók község határában található telkek ügyében született bírósági döntés ellen. A bíróság a felperesnek, Ján Francnak adott igazat. A keletkezett kárt az elnök attól a személytől akarja behajtani, akitől a telket vásárolta.
TASR

2018. december 7. 17:20

Andrej Kiska - TASR-felvétel

„Nem fellebbezek a járási bíróság ítélete ellen, mert emberileg megértem Franc urat. Egy csalás miatt veszítette el a telkét. Én ezt csaknem 20 évig nem is sejtettem, mivel az átruházás során kudarcot vallott a közjegyzői hivatal és az állam is” – állítja Kiska, aki Franc helyében szintén perelt volna. Kiskának ugyanakkor több jogász is megerősítette, hogy a Miroslav Radačovský bíró által hozott ítélet egy sor képtelenséget tartalmaz, torzítja a tulajdonjogi szemléletet és ellentétes a hasonló ügyekben született, korábbi bírósági döntésekkel. „Az az ember, aki ilyen döntést hozott, jól tette, hogy lemondott a bírói tisztségről” – véli az államfő.

Mária Kozáková, Franc jogi képviselője a Pravda TV-nek elmondta, hogy Kiska elnézést kért az ügyfelétől. „Számomra ügyvédként az a fontos, hogy fellebbez-e, vagy sem. Ha elnézést kért, már nincs értelme visszatérni az ügyhöz” – tette hozzá.

A bíróság a Nagyszalók község határában található telkek ügyében október végén hirdetett ítéletet, az elnöknek 15 napon belül kellett volna fellebbeznie a döntés ellen. Franc márciustól pereskedett Kiskával.

2018. október 26. 14:33

Kiska elveszítette a nagyszalóki telekpert
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Januártól 30 eurót kérhetnek a kezelésért

Pellegrini megérti, hogy az embereket irritálja a képviselői fizetések ugrásszerű növekedése

Dulakodás alakult ki Párizsban a sárgamellényesek újabb tüntetésén

Az oktatás és a turizmus Nagyszombat megye jövő évi prioritása

Igazgatóváltások a megyei kulturális intézmények élén

Hosszú: ez egészen más világbajnokság volt

Legfrissebb galériák
Olvasta már?