Közélet

Kiska cégének könyvelését az új bizonyítékok fényében ellenőrzik, állítja az ügyészség

Pozsony | Az újabb bizonyítékok és az aktuális helyzet miatt van szükség a KTAG, s. r. o., Poprad társaság könyvelése, valamint a lefoglalt dokumentumok ellenőrzésére, tájékoztatta az Eperjesi (Prešov) Kerületi Ügyészség a TASR hírügynökséget csütörtökön. Adócsalás gyanújával 2018 januárjában indítottak büntetőeljárást az ügyben.
TASR

2018. november 15. 19:19

Andrej Kiska - Kép: Július Dubravay/Plus jeden deň

„A nyomozó által a KTAG, s. r. o., Poprad cégnél november 7-én és 8-án elvégzett vizsgálati intézkedést semmi esetre sem nevezhetjük razziának” – közölte az ügyészség. A cég könyvelését ugyanis az ügyvezető önként adta át a nyomozó hatóságoknak.

Az ügyészség közleménye szerint a nyomozó egy elektrotechnikai szakemberrel közösen csak egy intézkedést hajtott végre: papír és elektronikus formában lefoglalta a vizsgált időszakra vonatkozó könyvelést, a számítástechnikai eszközök lefoglalása nélkül.

2018. november 15. 09:08

Kiska cégénél razziázott a NAKA

Még akkor is, ha a rendőrség csak a munkáját végzi, Andrej Kiska államfő szerint a hatósági eljárás sok kérdést vet fel. Rámutatott: a KTAG cég könyvelését, melynek ő és a testvére, Jaroslav Kiska a társtulajdonosai, korábban már kétszer megvizsgálták, és mindkét esetben azzal zárták le az ügyet, hogy nem történt törvénysértés.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Kiska nem lesz elnök

Így ünnepelt az Új Szó és a Vasárnap

Lesz-e csúcsrangadó a BL-ben?

Előzés közben szenvedtek balesetet, három fiatal sérült meg

Az MTVA székházában éjszakázott 13 ellenzéki képviselő

A szlovák országgyűlés megválasztása

Legfrissebb galériák
Olvasta már?