Közélet

Kiska: Az alkotmánybíró-jelöltekről szóló nyilvános szavazás lenne a legjobb

Pozsony | Tekintettel az alkotmánybíró-választással kapcsolatban megjelent információkra, illetve a különféle háttérbeli egyezkedésekre, a legjobb megoldás az alkotmánybíró-jelöltekről szóló nyilvános szavazás lenne. Ezt Andrej Kiska államfő közölte a TASR-rel. Ezzel a Most-Híd és az SNS vezetőinek a hétfői kijelentéseire reagált, amelyek szerint ők az alkotmánybíró-jelöltekről szóló szavazás nyilvánossá tételét támogatnák.
TASR

2019. február 11. 17:47

Andrej Kiska - TASR/AP-felvétel

Megismételte: egyetlen dolgot kér, illetve vár el a képviselőktől. „Hogy 18 olyan alkotmánybíró-jelöltet válasszanak ki, aki mind szakmailag, mind etikai szempontból megfelel” – mondta Kiska, aki készen áll arra, hogy ebből a csoportból kiválassza és kinevezze a kilenc alkotmánybírót.

A parlament várhatóan kedden (február 12.) szavaz az alkotmánybíró-jelöltekről. A képviselőknek a 39 pályázó közül 18 alkotmánybíró-jelöltet kell választaniuk, akik közül Andrej Kiska államfő kilencet fog kinevezni a leköszönő alkotmánybírók helyére. A megbízatási idejük 12 évre szól.

 

2019. február 11. 14:39

Danko: Az SNS a nyilvános alkotmánybíró-szavazás felé hajlik
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

GALÉRIA: A DAC-Slovan legjobb pillanatai

A Slovan nyerte a dunaszerdahelyi stadionavatót

Két magyar–szlovák hokimeccs a tévében

A Híd új alkotmánybírókat igen, kormányválságot nem akar

Megrázó történetek hiteles hőse

Hétfőtől teljes útlezárás lesz a Nánai úton

Legfrissebb galériák
Olvasta már?