Közélet

Ivan Švejna: Nem mindenki csaló, aki nem fizet adót!

A kormány biztonság helyett új, kiszámíthatatlan adókat vezet be, annak ellenére, hogy ennek ellenkezőjét ígérte.
ÚJ SZÓ ONLINE

2013. november 29. 14:06

„Szlovákiában a vállalkozói környezet romlani fog, és fennáll annak a veszélye, hogy elbocsátásokra is sor kerül“- mondta mai sajtótájékoztatóján Ivan Švejna, a Híd alelnöke és parlamenti képviselője. 
 
Robert Fico kormánya új, ún. licencadót vezet be, mely leginkább a kis- és középvállalkozásokat károsítja. „Azon vállalkozók, akik eddig nem fizettek adót, vagy csak nagyon kis adót fizettek - mert a rossz gazdasági helyzet miatt képtelenek voltak nyereséget termelni -, az új intézkedések szerint akkor is kénytelenek hozzájárulni az állami költségvetéshez, ha a túlélésükért harcolnak“ - magyarázta Švejna.
 
„Ezt az ún. licencadót a kormány egyik legrosszabb döntésének tekintjük. Az új adó egyértelműen rontja a vállalkozói környezetet. Elutasítjuk azon vállalkozások kollektív bűnösségét, amelyek veszteségesek. A legrosszabb helyzetbe a kisvállalkozások kerülnek. A nagyvállalatok nem is kifogásolták a licencadót. A kisvállalkozóknak viszont támogatniuk kell az államot, bár nincs is nyereségük. A kis- és középvállalkozásoknak ez nem egy kellemes karácsonyi ajándék, és végső soron a cégek alkalmazottait is érintheti. Azok, amelyek eddig nem bocsátották el munkásaikat, valószínűleg ezután elkezdik. A kormány a biztonság helyett új, kiszámíthatatlan adókat vezet be, holott ennek ellenkezőjét ígérte“ – mondta a Híd párt alelnöke. 
 
Támogassa az ujszo.com-ot

Az elmúlt időszakban arra kértük olvasóinkat, járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez annak érdekében, hogy a jelentős költségekkel járó hiteles, megbízható hírszolgáltatást hosszú távon biztosítani tudjuk.

Köszönjük a pozitív fogadtatást. Jó érzés tudni, milyen sokan tartják fontosnak a független, magyar nyelvű újságírás fennmaradását Dél-Szlovákiában, és milyen sokan szeretik az Új Szót.

A beérkezett támogatások lehetővé tették, hogy új munkatárssal bővítsük az ujszo.com professzionális csapatát, fejlesszük szolgáltatásainkat, növeljük az ügyeletben töltött órák számát. Nagyszerű eredmény ez olyan gazdasági környezetben, ahol a fejlesztések helyett a költségek visszafogása került sok helyen célkeresztbe.

Hálásak vagyunk eddigi támogatásaikért, és kérjük, továbbra is segítsék az ujszo.com fejlesztését. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
A kormány gyermekenként 333 eurót ad a rászorulóknak

Minden gyermek után 333 eurót kapnak a rászoruló családok

koronavírus

Szlovákiában is megjelent a koronavírus indiai variánsa

Szelle Erika

Bonyodalom a Grundon – egy még nem létező piacról vitáznak Dunaszerdahelyen

g

GALÉRIA: Ilyet még nem láttak a rendőrök sem

ujblog

Megnyitottuk portálunkon a blog.ujszo.com felületet

A vendéglősök a terasznyitást követően sem lélegezhetnek fel

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.