Közélet

Így változik a járások besorolása a jövő héttől

Pozsony | Május 10-től, hétfőtől már csak két járás tartozik majd a bordóval jelöltek közé, míg a járások többsége rózsaszín besorolást kap.
ÚJ SZÓ ONLINE

2021. május 5. 12:45

koronavírus
- TASR-felvétel

Bordó járások: Miavai és Vágbesztercei járás

 

Piros járások: Báni, Besztercebányai, Selmecbányai, Bártfai, Nagybiccsei, Csacai, Gyetvai, Alsókubini, Gölnicbányai, Homonnai, Illavai, Késmárki, Kiszucaújhelyi, Lőcsei, Turócszentmártoni, Mezőlbaroci, Vágújelyi, Eperjesi, Nagyrőcei, Rózsahegyi, Kisszebeni, Szobránci, Trencséni, Nagyszombati, Stubnyafürdői, Turdossini, Nagykürtösi, Varannói, Zsarnócai, Garamszentkereszti, Zólyomi járás

 

Rózsaszín járások: Pozsonyi, Breznübányai, Dunaszerdahelyi, Galántai, Galgóci, Komáromi, Kassai, Kassa-vidéki, Korponai, Lévai, Liptószentmiklósi, Losonci, Malackai, Nagymihályi, Námesztói, Nyitrai, Érsekújvári, Simonyi, Bazini, Pöstyéni, Poltári, Poprádi, Pirivigyei, Puhói, Rimaszombati, Rózsnyói, Vágsellyei, Szenci, Szenicei, Szakolcai, Szinnai, Iglói, Sztropkói, Nagytapolcsányi, Tőketerebesi, Zsolnai, Aranyosmaróti járás

A rózsaszín és piros járásokban napközben nem, csak este 9 és éjjel 1 óra között kell felmutatni negatív tesztet a munkahelyre való belépéshez vagy a hazajutáshoz, ebben az időszakban ugyanis továbbra is érvényes a kijárási korlátozás. Ráadásul a rózsaszín járásokban csak 3 hetente kell tesztre menni. Itt 21 napnál nem régebbi negatív tesztet fogadnak el, piros járásban 14 napnál nem régebbit. A vendéglők teraszain sincs szükség tesztre. 

(mr, Denník N)

Támogassa az ujszo.com-ot

Az elmúlt időszakban arra kértük olvasóinkat, járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez annak érdekében, hogy a jelentős költségekkel járó hiteles, megbízható hírszolgáltatást hosszú távon biztosítani tudjuk.

Köszönjük a pozitív fogadtatást. Jó érzés tudni, milyen sokan tartják fontosnak a független, magyar nyelvű újságírás fennmaradását Dél-Szlovákiában, és milyen sokan szeretik az Új Szót.

A beérkezett támogatások lehetővé tették, hogy új munkatárssal bővítsük az ujszo.com professzionális csapatát, fejlesszük szolgáltatásainkat, növeljük az ügyeletben töltött órák számát. Nagyszerű eredmény ez olyan gazdasági környezetben, ahol a fejlesztések helyett a költségek visszafogása került sok helyen célkeresztbe.

Hálásak vagyunk eddigi támogatásaikért, és kérjük, továbbra is segítsék az ujszo.com fejlesztését. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
áder čaputová

GALÉRIA: Már várja a nagyközönséget a felújított Rákóczi-kastély Borsiban

Forró Krisztián

Forró: Bízom benne, hogy megállapodunk

horvátország tengerpart

Klus: Szlovákia lakosai már korlátozások nélkül utazhatnak Horvátországba

borsi rákóczi-kastély

Ma adják át a felújított borsi Rákóczi-kastélyt

Marco Rossi

Mutatjuk a franciák ellen felálló magyar kezdőcsapatot

Cristiano Ronaldo

Ronaldónak már 300 millió Instagram-követője van

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.