Közélet

Hatalmas fogás: csaló orvosok hálózatát leplezte le a rendőrség, 64 személy ellen indul eljárás

A besztercebányai rendőrség már három éve dolgozik az ügyön, melyben egész Szlovákia érintett.
ÚJ SZÓ ONLINE

2019. február 8. 12:41

Az orvosok a pácienseik tudta és beleegyezése nélkül (néha holtak nevére) utaltak ki egészségügyi segédeszközöket - Rendőrségi felvétel

Az eljárás 2016 áprilisában indult meg, azóta számos házkutatás zajlott le és bizonyíték került elő, több mint 1500 szemtanút hallgattak ki. 2019. január 31-én

a nyomozás eredményeképp 64 személy ellen emeltek vádat.

A vádlottak 2010 januárja és 2015 októbere között két Besztercebányán működő, egészségügyi segédeszközöket forgalmazó cég segítségével orvosok és gyógyszertárak segítségével követték el a bűncselekményt.

Az orvosok a pácienseik beleegyezése és tudta nélkül (néha holtak nevére) utaltak ki egészségügyi segédeszközöket, melyeket a gyógyszertárak nem szállítottak ki a betegeknek, viszont felvették értük a pénzt a biztosítóknál.

Ez a tevékenység 152 ezer eurós kárt okozott a biztosítónak. Az elkövetők 10-15 éves börtönbüntetést is kaphatnak tettükért.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Miből él az elnökjelölt?

Hamšík Lavezzivel is konzultált átigazolása előtt

Tiltakoznak a kiállított melltartók és bugyik ellen

21 Savage szabadlábon

Pedagógiai napok a digitalizáció jegyében

Pellegrini: A rendőrség senki fölé nem terjeszti ki a védőszárnyait

Legfrissebb galériák
Olvasta már?