Közélet

Harabin alkotmányjogi panaszt tesz a választások miatt

Pozsony | Štefan Harabin, az államfőválasztáson sikertelenül induló jelölt alkotmányjogi panaszt tesz az államfőválasztások miatt, amelynek oka, hogy Harabin szerint a választások első fordulója nem alkotmányos és törvényes módon zajlott. Mindezt a közösségi oldalán jelentette be.
TASR

2019. március 25. 17:32

Frissítve
Štefan Harabin - TASR-felvétel

„Alkotmányjogi panaszt teszek az államfőválasztásokkal kapcsolatban, amelyek véleményem szerint nem alkotmányos és törvényes módon zajlottak. Folytatódik a harc Szlovákia jövőjéért" – mondta.

A köztársaságielnök-választás második fordulójába Zuzana Čaputová és Maroš Šefčovič jutott tovább. Az előbbi a szavazatok 40,57 százalékát szerezte meg, az utóbbi pedig ezek 18,66 százalékát. A választási részvétel elérte a 48,74 százalékot, ami 2 158 859 szavazót jelent. Štefan Harabin a szavazatok 14,34 százalékával a harmadik helyen végzett.

Az államfőválasztások második fordulójára március 30-án kerül sor.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Komoly károkat okoz a szélvihar Nagyszombat megyében

Részegen, jogsi nélkül okozott balesetet a sofőr, két kisgyermek sérült meg

Komáromba a környező falvakból is érkeznek elsősök

#W8NDERFUL – zsinórban nyolcadszor bajnok a Juve

Eláraszt bennünket a külföldi élelmiszer

Elhunyt a Celtic Glasgow legendája

Legfrissebb galériák
Olvasta már?