Közélet

Harabin alkotmányjogi panaszt tesz a választások miatt

Pozsony | Štefan Harabin, az államfőválasztáson sikertelenül induló jelölt alkotmányjogi panaszt tesz az államfőválasztások miatt, amelynek oka, hogy Harabin szerint a választások első fordulója nem alkotmányos és törvényes módon zajlott. Mindezt a közösségi oldalán jelentette be.
TASR

2019. március 25. 17:32

Frissítve
Štefan Harabin - TASR-felvétel

„Alkotmányjogi panaszt teszek az államfőválasztásokkal kapcsolatban, amelyek véleményem szerint nem alkotmányos és törvényes módon zajlottak. Folytatódik a harc Szlovákia jövőjéért" – mondta.

A köztársaságielnök-választás második fordulójába Zuzana Čaputová és Maroš Šefčovič jutott tovább. Az előbbi a szavazatok 40,57 százalékát szerezte meg, az utóbbi pedig ezek 18,66 százalékát. A választási részvétel elérte a 48,74 százalékot, ami 2 158 859 szavazót jelent. Štefan Harabin a szavazatok 14,34 százalékával a harmadik helyen végzett.

Az államfőválasztások második fordulójára március 30-án kerül sor.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Ezer új állás jöhet létre az iskolai konyhákban

Pellegrini Amerikába látogat, Donald Trump fogadja a Fehér Házban

Az átalakulások nagy mestere

VIDEÓ: 140 km/órával előzgetett Budapesten, és az egészet Facebookon élőben közvetítette

GALÉRIA: Kim Dzsong Un megérkezett Vlagyivosztokba, és nagyon boldog

Hiányzott a vezéregyéniség 
a komáromi kosarasoknál

Legfrissebb galériák
Olvasta már?