Közélet

Gölnicbányán folytatódnak a kihelyezett tárgyalások

Pozsony/Gölnicbánya | A kormány márciusban is folytatja a kétnapos kihelyezett tárgyalásait Szlovákia egyes régióiban. Kedden ismét az ország keleti részén ülésezik, ezúttal Gölnicbányán. A kormány a Gölnicbányai járás fejlesztéssel kapcsolatos akciótervével fog foglalkozni.
TASR

2019. március 19. 14:14

A kormány tárgyalásokat fog folytatni az 1 050 000 eurós regionális támogatás biztosításáról is. Kojsó (Kojšov) 80 000 eurót kap a kultúrház felújítására, Prakfalva részére pedig ugyanilyen összeget folyósítanak a kultúrklub épületének a felújítására. A kormány 60 000 eurót fizet ki Gölnicbányának, amelyet a város a Fő utcai óvoda rekonstruálására fordít. Jekelfalun 45 000 euróval járulnak hozzá a csatornahálózat építéséhez.

A Gölnicbányai járásban több település is támogatást kap a helyi úthálózat és a járdák felújítására. Ebből a célból Óvíz település 65 000, Gölnicbánya 50 000, Nagykuncfalu 10 000, Rihnó 20 000 és Svedlér 10 000 eurót kap.

Anyagi támogatásban részesülnek egyes egyházak és egyházközségek is. Például az ágostai hitvallású evangélikus egyházközség 20 000 eurót kap a szepesremetei templom felújítására. További 50 000 euró érkezik a margitfalui (Margecany) Szent Margit templom felújítására, illetve 30 000 euró az újszomolnoki Szent Katalin templom rekonstrukciójára. A sportklubok szintén anyagi támogatásban részesülnek. 

A kormányülésen a Most-Híd társadalombiztosítással kapcsolatos módosító javaslatáról is szó lesz, amely már a második olvasatban van. Sárközy Irén és Peter Antal javaslatát azonban kifogásolja a Munkaügyi Minisztérium.

A kormány az idei évben január 16-án, Szinnán kezdte meg a kihelyezett tárgyalásait, amelyeket másnap Lőcsén folytatott. Februárban Nagyrőcén és Feleden folytatódtak a kihelyezett tárgyalások (február 12-13.).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Kettős termékminőség: akár 2 millió euró is lehet a büntetés

Kihelyezett kiállítások Taksonyon és Tallóson

50 ezer eurót szavazhatunk meg az emlékművek felújítására

Pellegrini a beruházásokról is tárgyalni fog a japán miniszterelnökkel

A rendőrség érdekházasságokat leplezett le a nyitrai régióban

Hatalmas kárt okoztak a kürti gazdáknak

Legfrissebb galériák
Olvasta már?