Közélet

Gašpar nem zárta ki, hogy rendőrök szivárogtattak Kiska adóügyében

Pozsony | Tibor Gašpar országos rendőrfőkapitány nem zárta ki a TA3 közéleti műsorában, hogy az Andrej Kiska köztársasági elnökkel kapcsolatos titkos információk kiszivárogtatása mögött a rendőrseg munkatársai állnak.
TASR

2017. szeptember 17. 15:52

Gašpar elismerte: a 23000 rendőr között akadhat olyan, aki különféle juttatásokért, ígéretekért cserébe visszaél a jogkörével, vagy akár bűncselekményt követ el. Hozzátette: ezt nem tudja megakadályozni, de belső vizsgálatot kezdeményez az ügy tisztázására, bár szerinte a pénzügyi igazgatóságtól szivárogtak ki a dokumentumok.
 
A rendőrfőkapitány elítélte, hogy a banki vagy az adótitkokat politikai csatározásra használják fel. Hozzátette ugyanakkor: a társadalomban olyan atmoszféra alakult ki, melyben sokan úgy gondolják, hogy rendben vannak az efféle praktikák.   
 
Gašpar Kiska esetével kapcsolatban felemlegette a Bašternák-ügy szivárogtatásait is, és hangsúlyozta: azokat képviselők asszisztensei követték el. Az egyik Filip Rybanič, aki nyilvánosságra hozta Robert Kaliňák belügyminiszter számlakimutatását, és ezzel banki titkot sértett.
 
 
Gašpar szerint ezzel  "kriminalizálják" a politikát, a rendőrséget pedig bevonják a politikai csatározásokba.
Önnek ajánljuk

Kiska pártot alapítva fogná össze az ellenzéket

Indul a Tablók Viadala 2019! Szavazz!

Ezreket ment meg évente a defibrillátor

Keresik a Duna-alagút átépítőjét

Kassai rendőrök: ne hagyják a gyereket az autóban

Ezért nem szabad a tévé előtt aludni

Legfrissebb galériák
Olvasta már?