Közélet

GALÉRIA: Bezártak a szavazóhelyiségek, elkezdődött a szavazatok számolása

Pozsony | A választási helyiségeket bezárták, a bizottságok elkezdték a szavazatok megszámolását. Az önkormányzati választások különösebb problémák nélkül zajlottak, néhány panasz azonban volt.
ÚJ SZÓ-TUDÓSÍTÁS

2018. november 10. 23:20

- Somogyi Tibor felvétele

A választásokat és a politikai pártok finanszírozását ellenőrző állami bizottságnak a szavazatvásárlás gyanújával, a kampánycsend megsértésével, valamint a szavazókörök bizottságaival kapcsolatos elégedetlenségekkel kellett foglalkoznia. A nap folyamán egyes községekben incidensekre is sor került. Például Lozornón (Lozorno) állítólag furgonokkal szállították a romákat a választásokra, a Luník IX romatelepen pedig a választások megszakítására került sor.

A biztonságot és a választások nyugodt végbemenetelét a rendőrök biztosították. Denisa Baloghová, az országos rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a választások idején a rendőrséghez több panasz is érkezett a polgároktól. Ezek főleg a választások előkészítésének a lehetséges megzavarásával voltak kapcsolatosak, illetve a kampánycsend megszegésével és a szavazatvásárlással.
 

2018. november 10. 08:01

Befejeződtek a helyhatósági választások - kövesse velünk az eseményeket percről percre

A választások idején több mint 6000 választási helyiség várta a szavazókat az országban. Ezeken a választásokon - a korábbi választásokhoz képest - két órával több idő állt a szavazók rendelkezésre a voksoláshoz. A választóhelyiségek este tíz óráig voltak nyitva.
A nem hivatalos, előzetes eredményeket a Statisztikai Hivatal fogja nyilvánosságra hozni a www.volbysr.sk honlapon. (TASR)

Galéria
gallery-image-1
gallery-image-2
gallery-image-3
gallery-image-4
+7
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Legfrissebb galériák
Olvasta már?