Közélet

Ficót többre becsülik, mint Radičovát

Pozsony | Iveta Radičová kormányfő munkáját négy évvel ezelőtt csak a válaszadók 28,6 százaléka értékelte pozitívan, Robert Ficoét most 43,9 százaléknyian.
TASR

2016. január 22. 12:57

A választók 33,2 százaléka negatívan, 24,7 százaléka pozitívan értékeli a kormány tevékenységét - derül ki az MVK ügynökség felméréséből. A megkérdezettek 39,8 százaléka szerint a Fico-kormány jó és rossz lépései egyensúlyban vannak. 
 
A válaszadók 43,9 százaléka szerint Robert Fico kiválóan teljesítette feladatát a kormány élén. A miniszterek közül a legjobban Robert Kaliňák belügyminiszter szerepelt (50,2 % szerint), őt követi Miroslav Lajčák külügy- (41,6 %) és Peter Kažimír pénzügyminiszter (41,6 %). A legrosszabbul Viliam Čislák egészségügy-miniszter végzett, az ő tevékenységét csak a megkérdezettek 11 százaléka értékelte pozitívan.
 
A Fico-kormány határozottan jobban végzett, mint korábban a Radičová-kormány. A kabinet tagjainak két harmadát pozitívabban értékelték most, mint négy évvel ezelőtt. Iveta Radičová kormányfő munkáját akkor csak a válaszadók 28,6 százaléka értékelte pozitívan, Robert Ficoét most 43,9 százaléknyian.
 
Önnek ajánljuk

Hamšík nyolcadszor lett az év futballistája Szlovákiában

Nem fogadta el a pápa a pedofília eltussolása miatt elítélt bíboros lemondását

Brexit - May júniusig tartó halasztást kér

Három évig harcolt a kórral Baló György

Minden szurkoló személyazonosságát ellenőrzik a szlovák-magyar meccsen

Csütörtökön és pénteken hallgatják meg az alkotmánybíró-jelölteket

Legfrissebb galériák
Olvasta már?