Fellebbezett az ügyész a Kuciak-gyilkosság ügyében hozott ítélet ellen

Marián Kočner
Pozsony |

Fellebbezést nyújtott be a Különleges Ügyészi Hivatal (ÚŠP) ügyészsége a bazini Speciális Büntetőbíróság szenátusának ítélete ellen, amely csütörtökön felmentette Marián Kočnert és Alena Zsuzsovát, valamint az ellen a döntés ellen is, hogy a károsultak polgári peres eljárás keretében kérjenek kártérítést.

Panaszt nyújtott be Daniel Lipšic, a Kuciak család jogi képviselője és Zlatica Kušnírová ügyvédje, Roman Kvasnica is. Az ügyben a Legfelsőbb Bírósága dönt.

„A csatát elvesztettük, de a háborút nem”

– mondta a bíróságon a Különleges Ügyészi Hivatal ügyésze. Kijelentette, nem ez az első eset a praxisában, amikor felmentik a vádlottakat, akik ellen más ügyben is vádat emeltek.

Galéria

„Ez csak egy azok közül az ítéletek közül, amikor az első körben nem voltunk sikeresek” – jegyezte meg az ügyész. Szerinte a beterjesztett bizonyítékok elegendők voltak ahhoz, hogy a vádlottakat elítéljék. Úgy véli, a Legfelsőbb Bíróság megsemmisíti az ítéletet, és az ügyet visszautalja a Speciális Büntetőbírósághoz. Jelezte, a fellebbezésben is javasolni fogják, hogy vegyék figyelembe az új bizonyítékokat. Augusztus 31-én, hétfőn ugyanis az ügyész újabb bizonyítási javaslatot nyújtott be.

Értesülések szerint ezek Marián Kočner és Alena Zsuzsová elleni bizonyítékok, és állítólag Zsuzsová mobiltelefonjáról van szó.

Csütörtökön a bazini Speciális Büntetőbíróság szenátusa felmentette Marián Kočnert és Alena Zsuzsovát a vád alól Ján Kuciak újságíró és menyasszonya, Martina Kušnírová meggyilkolása ügyében. Szabó Tamást a bíróság bűnösnek találta és 25 év szabadságvesztésre ítélte. Az ítélet nem jogerős. Kočner és Zsuzsová ügyében a bírónő az ítélet indoklásában kijelentette, nincs bizonyíték arra, hogy elkövették azt a bűncselekményt, amivel vádolják őket.

Kapcsolódó cikkünk

Szabó Tamást 1490 euró vagyoni és 140 ezer euró nem vagyoni kártérítésre megfizetésére kötelezte a Kuciak családdal szemben, és 40 ezer euró nem vagyoni kártérítésre a Molnár családdal szemben. Mivel nem bizonyosodott be, hogy Kočner és Zsuzsvoá elkövette azt a cselekményt, amivel megvádolták őket, a Speciális Büntetőbíróság ítélete szerint a Kuciak és a Kušnír család polgári peres eljárás keretében követelhet kártérítést Kočnertől és Zsuzsovától.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?