Közélet

Érsek: Nem volt szerencsés a Pozsony–Kassa autópálya nyomvonalának kijelölése

Pozsony | Nem volt túl szerencsés a Pozsony-Kassa autópálya nyomvonalának kijelölése. Gyorsabban haladt volna az építkezés, ha a déli nyomvonalat választják – jelentette ki Érsek Árpád (Híd) közlekedési miniszter. Hozzátette, az északi nyomvonalon sok bonyolult szakasszal kell megbirkózni.
TASR

2019. április 23. 10:58

„Nem a legszerencsésebb döntés született, amikor a Pozsony-Kassa autópálya nyomvonalát kijelölték, mert hegyen-völgyön át vezet a sztráda” – jelentette ki Érsek. Hozzátette, köztudott, milyenek a földrajzi viszonyok, „mégis így döntöttek, de mi már nem tehetünk semmit, be kell fejeznünk az autópályát”. Hozzáfűzte, gyorsabban haladt volna az építkezés, ha a déli verzió mellett döntenek.

Az építkezést az is lassította, hogy a közbeszerzési pályázatok során leginkább azt vették figyelembe, melyik a legolcsóbb ajánlat – emlékeztetett Érsek.

„Nem mindig az a legjobb, ami a legolcsóbb” – jegyezte meg. Szerinte meg kell találni a megfelelő arányt „Igyekeztem, hogy a miniszterségem alatt három út elkészüljön, istennek hála egyelőre nincs csúszás, de a munka még tart. Meglátjuk, hogy sikerül ez az év, de remélem, minden rendben lesz” – jelentette ki a közlekedésügyi miniszter.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Alacsony a választási részvétel a gömöri járásokban is

Egy amerikai nő mindenáron szavazni akart Pozsonyban

Ezúttal is alacsony a választási részvétel a kassai Luník IX lakótelepen

Integráció nem, folklór igen

Döntőben az oroszokat legyőző finnek

Tovább tárgyalnak a 635 eurós minimálbérről

Legfrissebb galériák
Olvasta már?