Elnapolják a Csemadokról szóló törvényt?

Gyimesi György
Pozsony |

Gyimesi György (OĽaNO) képviselő későbbre halasztaná az általa benyújtott Csemadok-törvény tárgyalását a parlamentben, azt várja ugyanis az érintettektől, hogy világosan foglaljanak állást a készülő jogszabállyal kapcsolatban.

Ahogy arról beszámoltunk, a törvény értelmében a kulturális szervezet évente 300 ezer euró állami támogatásban részesülne. Gyimesi szerint, bár a javaslatot Bárdos Gyulával, a Csemadok országos elnökével, a Szövetség elnökségi tagjával egyeztetve dolgozta ki, „önellentmondásos” helyzet alakult ki, mivel a párton belül működő Híd-platform vezetője, Rigó Konrád a tervezet káros hatásairól beszélt. „Ha nem szólnak hozzá a törvénytervezethez, akkor elnapolom” – mondta lapunknak Gyimesi azzal, hogy a világos állásfoglalás hiányában visszavonja azt a parlament napirendjéről és egy későbbi időpontban terjesztené be újra.

Gyimesi az után közölte mindezt, hogy a Szövetség elnökségének említett két tagja, Bárdos és Rigó egy közös videóüzenetet tett közzé. Ebben Bárdos hangsúlyozza, minden lehetőséget ki akar használni, hogy a szervezet jobb körülmények között működhessen. Rigó pedig arról beszél, a Gyimesi által benyújtott törvénytervezet sok tisztázatlan kérdést vet fel. „Aminek végeredményeként nemcsak a többi szereplőre, hanem mindenkire káros lehet, ezt pedig mindenképpen el kell kerülnünk” – mondta a videóban Gyimesi javaslatáról Rigó. A Híd platformjának vezetője lapunknak korábban arról beszélt, a javaslat elfogadása után problémákba ütközhet az, hogy a Csemadok a Kisebbségi Kulturális Alaphoz is pályázzon.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?