Közélet

Elemző: A rendőrfőnököt az elnöknek kellene kineveznie a kormány javaslatára

Pozsony | Az új országos rendőrfőkapitányt az elnöknek kellene kineveznie a kormány javaslatára – véli Milan Žitný biztonsági elemző.
TASR

2018. április 19. 13:58

- TASR-felvétel

Hozzátette: ilyen modell működik a védelmi minisztériumnál is. „A rendőrfőkapitány pozíciója gyakorlatilag azonos a hadsereg vezérkari főnökének pozíciójával. A vezérkari főnök a védelmi miniszternek felel, hasonlóképpen a rendőrfőkapitány a belügyminiszter alárendeltje. A vezérkari főnököt a szlovák államfő nevezi ki, vagy hívja vissza a kormány javaslata alapján” – fejtette ki véleményét a TASR hírügynökségnek csütörtökön Žitný. Hozzátette: a javaslatot a védelmi miniszter terjeszti a kormány elé. Szerinte ez egy univerzális, logikus modell. „Nem kell nyaktörő megoldásokat keresni, melyek felesleges komplikációkkal járhatnak a jövőben” – tette hozzá az elemző.
 

2018. április 18. 19:15

Tibor Gašpar ma hivatalosan is benyújtotta lemondását

Tibor Gašpar országos rendőrfőkapitány szerdán (4.18.) kérte felmentését. Erről a rendőr-főkapitányság kommunikációs osztálya tájékoztatott.

Peter Pellegrini (Smer-SD) kormányfő, aki Tomáš Drucker távozása után ideiglenesen a belügyminiszteri tisztséget is betölti, kedden jelentette be, hogy Gašpar legkésőbb május 31-ig távozik posztjáról. Erről közösen egyeztek meg a kedélyek lecsillapítása érdekében.

Önnek ajánljuk

Az SaS módosítaná a nyelvtörvényt

Jégesőre és hőségre is figyelmeztet az SHMÚ

Két holttestet találtak egy szenicei kútban

A tűzvész óta először tartottak misét a Notre-Dame-ban

Egyelőre nem lesz fizetős a tervezett betegellátás

Beiktatták hivatalába Zuzana Čaputovát - ÖSSZEFOGLALÓ

Legfrissebb galériák
Olvasta már?