Közélet

Dzurinda elutasítja a gorillával kapcsolatos vádakat

Elmondása szerint kormányzása alatt semmi olyan nem történt, ami ne lett volna összhangban a lelkiismeretével.
TASR

2019. október 18. 16:49

Frissítve
Dzurinda
- TASR-felvétel

Mikuláš Dzurinda volt kormányfő elutasítja, hogy a kormányzása alatt bármikor olyan döntést hozott volna, amely ne lett volna összhangban a lelkiismeretével. Hozzátette: soha nem fogadott el kenőpénzt, és nem látta annak jelét sem, hogy a kormánya tevékenységét egy pénzügyi csoport befolyásolta volna. Ha a Gorillából származó információk hitelesek is, Dzurinda szerint akkor is csak egyéni mulasztásokról, és nem az egész kormány kudarcáról van szó, ahogy azt Robert Fico (Smer) sugallja. Mindez a volt miniszterelnök állásfoglalásában szerepel, melyet pénteken juttatott el a TASR hírügynökségnek. Dzurinda szerint a Gorilla-ügy elsősorban Robert Fico ügye.

Soha nem fogadtam el semmilyen kenőpénzt, vagy jutalékot. Soha nem is kínáltak fel nekem ilyesmit. Soha nem utasítottam senkit, hogy a nevemben, illetve az általam vezetett kormány vagy párt nevében elfogadjon, követeljen vagy kialkudjon bármilyen kenőpénzt, vagy jutalékot

– hangsúlyozta Dzurinda.

A Gorilla egyéni hibákról szól. Olyan egyénekről, akik az akkori kormánypártokhoz, illetve az akkori ellenzékhez kötődtek. Ez elsősorban Robert Fico ügye

– állítja a volt kormányfő. Hozzátette: ha alapos gyanú állt fenn, mindig szorgalmazta a lehető leggyorsabb felelősségre vonást. Emellett igyekezett visszaszorítani a korrupciót is. „Ezt bizonyítja a szóban forgó időszakban elfogadott több tucatnyi törvény és kormányrendelet. Ha a Gorilla hiteles, akkor arról is tanúskodik, hogy az SIS a kormányzásom alatt szabad kezet kapott, és a bűnüldöző szervek tették a dolgukat. Robert Fico kormányra lépésével a lehallgatásoknak vége szakadt, a bizonyítékokat bezúzták, a nyomozást pedig akadályozták” – jegyezte meg a volt miniszterelnök.

Dzurinda elmondta: az ügy kirobbanása után azonnal teljes körű együttműködést kínált fel a nyomozóknak. „Tanúként többször is kihallgattak” – tette hozzá.

Hangsúlyozta: mindig az volt a célja, hogy a bűncselekmények elkövetőit megbüntessék.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Mózes: „December elején kész lehet a közös program”

Wales–Magyarország és Szlovákia–Azerbajdzsán selejtező a tévében

Az Összefogás 144 megoldást mutatott be

Tragikus baleset az árvai vízduzzasztón

Mindent, ami ősi, megmásíthatatlan

A „remekül nézel ki” kegyes hazugsága

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!