Közélet

Daróczi szerint két ügyet mos össze az Új Szó

Budapest | Két, egymástól különböző ügyet mos össze az Új Szó "rendszámbizniszről" szóló cikke Daróczi Dávid magyar kormányszóvivő szerint. Az egyik ügy arról szól, hogy magyar autókra szlovák rendszámot szereznek azért, hogy Magyarországon ne kelljen adót fizetni; a másik ügy viszont a révkomáromi Selye János Egyetemért Alapítvány magyarországi támogatásával kapcsolatos - mondta a kormányszóvivő a pozsonyi Új Szó szombati számában megjelentekkel kapcsolatban.
ÚJ SZÓ ONLINE

2008. augusztus 23. 19:58

Daróczi Dávid azt is közölte, hogy a rendszámokkal kapcsolatban bűncselekményt gyanítanak egyesek, és ezért a vám- és pénzügyőrség vizsgálatot folytat ebben az ügyben. Véleménye szerint az lenne a hiba, ha a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) beavatkozna a nyomozóhatóságok munkájába. Hozzátette: a beavatkozás a MeH-nek nem is áll szándékában, és nem is tesz erre lépéseket.
A kormányszóvivő a másik ügyként azt említette, hogy a MeH kérésére a Selye Alapítvány tájékoztatást adott saját működéséről. Ebből az derült ki, hogy az alapítvány, illetve az egyetem támogatása rendben van. A Selye Alapítvány ugyanis az Oktatási és Kulturális Minisztérium, valamint a MeH által támogatást kap a magyar költségvetésből - tette hozzá. A MeH tájékozódása nem érintette a vám- és pénzügyőrség vizsgálatát - mutatott rá Daróczi Dávid.
A pozsonyi Új Szó szombaton arról írt, hogy a MeH azt közölte a lappal: nem tájékozódik tovább az újság által "rendszámbiznisznek" nevezett ügyben, mert az Új Szó által korábban meggyanúsított révkomáromi székhelyű Selye János Egyetemért Alapítvány "tevékenysége és gazdálkodása szerződésszerű és a jogszabályoknak megfelelő".
Múlt héten az Új Szó arról számolt be, hogy Szabó Zoltán, a révkomáromi székhelyű Selye János Egyetemért Alapítvány vezetőjének magánvállalkozása, a Ganador Kft. a magyarországi adórendszert megkerülő szolgáltatás keretében magánvállalkozóknak intéz szlovák gépkocsi-rendszámokat. A lap szerint ezzel a módszerrel "több százezer forinttal rövidíthetik meg" azt a "magyar államkasszát, amelyből viszont a Szabó által éveken keresztül irányított alapítvány sokmilliós támogatásokat kapott".
Daróczi Dávid kormányszóvivő múlt héten szombaton azt közölte az MTI-vel: a MeH az ügyben tájékozódni fog és arra kéri az alapítványt, hogy vizsgálja ki az ügyet. A meggyanúsított Szabó Zoltán lapunknak cáfolta, hogy cége törvénybe ütköző tevékenységet folytatott volna. (MTI, ú)

Önnek ajánljuk

Kisebbségi paradigmák

Sorozatgyilkosok testközelből

VIDEÓ: Gombos volt a nyerőember, élő adásban nyakon öntötték az ünneplő társak

Danko elszabadult, és mindenkit kiosztott

Peresné Vajda Zsuzsanna: Az én dolgom az ige hirdetése

A vers mint szellemi kihívás

Legfrissebb galériák
Olvasta már?