Közélet

D4/R7: pert indít a kivitelező az állam ellen

Pozsony | Még csak épül a D4-es körgyűrű és az R7-es gyorsforgalmi út, ám a kivitelező már készíti az állammal szembeni bírósági beadványt – közölte tegnap a Denník N lap.
Demecs Péter

2019. július 20. 08:00

Várható volt, hogy a D4/R7 kivitelezője kártérítést fog követelni - Somogyi Tibor felvétele

„A kivitelező formálisan megkezdte a per előkészítését. A nemzetközi döntőbíróság ebben az esetben a Court of Arbitration lesz. A kártérítés összegéről egyelőre nem született döntés” – igazolta tegnap a közlekedési minisztérium. A kivitelező azt nehezményezi, hogy a projekt aláírása után, 2016-ban nem tudták elkezdeni az építkezést, ugyanis az állam nem tudta rendezni felvásárolni és átadni a leendő útszakaszok alatti telkeket, ami miatt az egész építkezés is késlekedett. Ezt maga a közlekedési minisztérium sem tagadta. 
Az építkezés befejezésének időpontja ennél a projektnél azért is fontos, mert az állam csak azután kezdi törleszteni az út árát, miután a kivitelező átadta a forgalomnak. Bárminemű késlekedés jelentős veszteséget és anyagi problémákat okozhat a kivitelezőnek. A szerződés szerint az utat 2020-ig kellene befejezni, ám már most biztos, hogy ezt az időpontot nem sikerül betartani. A projekt egyetlen része, amelyet korábban megnyithatnak, az R7-es gyorsforgalmi út. „Az építő szerint az R7-est már jövő tavasszal átadhatjuk a forgalomnak, ám ehhez be kell fejezni a kulcsfontosságú keteleci kereszteződést” – nyilatkozta múlt héten lapunknak Érsek Árpád közlekedési miniszter.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A PS magyar platformja

A legjobb idővel került a döntőbe a szlovákiai kajak négyes

Bugár Béla videóban magyarázza a találkozását Kočnerral

Csak a hulladékelhordást bíznák külsős cégre Párkányban

Gelle csak magára számíthatott, de így is olimpiai kvótát szerzett

Vonzóbbá tennék 
a felsőoktatást

Legfrissebb galériák
Olvasta már?