Közélet

D. Ferenc sikerei és kitüntetései

Alsóhatár község honlapja rögtön a polgármester, Dora Ferenc bemutatásával kezdődik, más közérdeklődésre számot tartó információ pedig ezen túl nem nagyon található rajta.
author
Holop Zsolt

2021. december 13. 18:09

Dora
(Fotó Alsóhatár község honlapjáról)

A honlap közli a polgármester születésének dátumát, tovább hogy két fia van, az egyik ifjabb D. Ferenc. Ezután a „legnagyobb sikerek” címszónál rögtön rátér a polgármester legnagyobb sikereire, elsőként is arra, hogy 2011-ben „Nagyszombat megye lakossága érdekében végzett jelentős és sikeres munkájáért megkapta Nagyszombat megye kitüntetését”. Dorát Tibor Mikuš akkori megyei elnök tüntette ki, aki a HZDS-ben kezdte politikai karrierjét, majd az SNS-hez pártolt.

Az életrajz annak ismertetésével folytatódik, hogy mit tett a faluért a polgármester: „90 bérlakás felépítése, az alapiskola ablakainak kicserélése, a helyi utak felújítása, szlovák tanítási nyelvű osztály megnyitása a faluban, a községháza és a halottasház felújítása, futballpálya és játszótér kialakítása, közüzemi vízellátás”. A falu első emberének bemutatásából nem hiányzik kedvtelésének ismertetése sem: „Hobbija: vadászat”.

Ezután a honlap még egyszer visszatér arra, hogy Dora emlékplakettet kapott Mikuštól 2011. június 10-én. A bazini Speciális Büntetőbíróságon tegnap ismertetett ítélet indoklásában az is szerepel, hogy D. Ferenc vélhetően 2000 és 2010 decembere között működött együtt a Sátor-bandával. A kitüntetést tehát jó fél évvel később kapta.

Dora Ferenc

2021. december 13. 16:19

Gyilkosságok, gazdasági csalások, maffiamódszerek – íme a Dora-per vádlottjainak története!

A honlapnak egyébként nincs magyar nyelvű változata, és a hivatalos szlovák közlönyökön túl más információkat nemigen tesz közzé. Az viszont figyelemre méltó, hogy a közlemények közül a legtöbb a bűnmegelőzéssel foglalkozik, bár a legfrissebb is több mint egy éve került fel. Mindenesetre a „Bűncselekmények áldozatainak megsegítése” a címe. A következő közlemény a polgári védelem útmutatása „az élet, az egészség és a magántulajdon védelmére”, majd a „Mit tegyünk, ha kiraboltak vagy megtámadtak” és a „Lakhelyünk és magántulajdonunk biztonsága” következik.

Alsóhatárnak bő 400 lakosa van, korábban Királyrévhez tartozott, 1991 óta önálló.

(úsz)

Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
kocsma

Jövőre nagyobb bérpótlék járhat az alkalmazottaknak

Juraj Šeliga

Šeliga azt veti az SaS szemére, hogy nincs B terv

Peter Pellegrini

A Hlas képviselői a kormány leváltására fognak szavazni

alma k

Ne hámozzunk meg minden zöldséget és gyümölcsöt!

Új Szó

Miről ír a pénteki Új Szó?

fd

KVÍZ: Narvál, okapi... Milyen állatokat rejtenek a következő nevek?

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.