D. Ferenc sikerei és kitüntetései

Dora

Alsóhatár község honlapja rögtön a polgármester, Dora Ferenc bemutatásával kezdődik, más közérdeklődésre számot tartó információ pedig ezen túl nem nagyon található rajta.

A honlap közli a polgármester születésének dátumát, tovább hogy két fia van, az egyik ifjabb D. Ferenc. Ezután a „legnagyobb sikerek” címszónál rögtön rátér a polgármester legnagyobb sikereire, elsőként is arra, hogy 2011-ben „Nagyszombat megye lakossága érdekében végzett jelentős és sikeres munkájáért megkapta Nagyszombat megye kitüntetését”. Dorát Tibor Mikuš akkori megyei elnök tüntette ki, aki a HZDS-ben kezdte politikai karrierjét, majd az SNS-hez pártolt.

Az életrajz annak ismertetésével folytatódik, hogy mit tett a faluért a polgármester: „90 bérlakás felépítése, az alapiskola ablakainak kicserélése, a helyi utak felújítása, szlovák tanítási nyelvű osztály megnyitása a faluban, a községháza és a halottasház felújítása, futballpálya és játszótér kialakítása, közüzemi vízellátás”. A falu első emberének bemutatásából nem hiányzik kedvtelésének ismertetése sem: „Hobbija: vadászat”.

Ezután a honlap még egyszer visszatér arra, hogy Dora emlékplakettet kapott Mikuštól 2011. június 10-én. A bazini Speciális Büntetőbíróságon tegnap ismertetett ítélet indoklásában az is szerepel, hogy D. Ferenc vélhetően 2000 és 2010 decembere között működött együtt a Sátor-bandával. A kitüntetést tehát jó fél évvel később kapta.

A honlapnak egyébként nincs magyar nyelvű változata, és a hivatalos szlovák közlönyökön túl más információkat nemigen tesz közzé. Az viszont figyelemre méltó, hogy a közlemények közül a legtöbb a bűnmegelőzéssel foglalkozik, bár a legfrissebb is több mint egy éve került fel. Mindenesetre a „Bűncselekmények áldozatainak megsegítése” a címe. A következő közlemény a polgári védelem útmutatása „az élet, az egészség és a magántulajdon védelmére”, majd a „Mit tegyünk, ha kiraboltak vagy megtámadtak” és a „Lakhelyünk és magántulajdonunk biztonsága” következik.

Alsóhatárnak bő 400 lakosa van, korábban Királyrévhez tartozott, 1991 óta önálló.

(úsz)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?