Közélet

Chmelár kérvényezte a Socialisti.sk mozgalom bejegyzését

Eduard Chmelár csütörtökön kérvényezte a Socialisti.sk mozgalom bejegyzését. A Belügyminisztérium iktatójában 14 236 állampolgártól begyűjtött aláírást adott le. Erről Matej Pintér, az alakulófélben lévő mozgalom szóvivője tájékoztatott. Egy párt vagy mozgalom bejegyzéséhez legalább 10 000 aláírás szükséges.
TASR

2019. szeptember 12. 15:56

Az aláírásokat nagyon rövid idő, gyakorlatilag hat hét alatt gyűjtöttük össze. Ez az önkéntesek és az állampolgárok érdeme, akik a környezetükben spontán módon gyűjtötték az aláírásokat, melyeket aztán postán küldtek el nekünk, amiért óriási hálával tartozunk nekik. Elkötelezetten és nagy alázattal pályázunk az állampolgárok bizalmára

– nyilatkozta Chmelár, aki azt ígérte, hogy a Socialisti.sk egy autentikus baloldali mozgalom lesz. A részletes programot a formáció bejegyzése után fogja ismertetni.

Eduard Chmelár 2015-ben már megpróbált alapítani egy mozgalmat Szolidaritás, Ökológia, Erőszakmentesség (Solidarita, ekológia, nenásilie – SEN) néven. A Belügyminisztérium akkor elutasította a mozgalom bejegyzését, mivel a tárca munkatársai hibákat találtak az aláírásokat tartalmazó ívekben. Az aláírások mellett több esetben nem létező, elveszett vagy eltulajdonított személyi igazolványok számai szerepeltek. Ezek a személyi igazolványok nem azokhoz a személyekhez tartoztak, akiknek a neve mellett feltüntették a számukat. A mozgalom bejegyzésének elutasítását Chmelár politikailag motivált tettnek nevezte.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Cséfalvay: A Hídban nincs elég erő és akarat

Kedden Füleken játszik a DAC – a hazaiaknak ez az év meccse

Leállították a büntetőeljárást Kiska állítólagos zsarolása ügyében

Továbbra sem javult a pedagógusok helyzete

Az MKP egyelőre nem válaszol az OĽaNO ajánlatára

VIDEÓ: Alvó sofőr okozta a balesetet a pozsonyi Sitina-alagútban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?