Közélet

Čaputová: Az online oktatás sok jó dolgot is eredményezett

Az online oktatás végeredményben sok új tapasztalattal gazdagította a pedagógusokat és a diákokat. Ezt hétfőn jelentette ki Zuzana Čaputová államfő, miután meglátogatta a Malackai járásban található lozornói alapiskolát a nemzetközi gyermeknap alkalmából, valamint annak apropóján, hogy a tanulók ma ülhettek vissza először az iskolapadokba a koronavírus-pandémiát követően.
TASR

2020. június 1. 13:04

Zuzana Čaputová
- TASR-felvétel

Az elnök asszony megtekintette az online oktatást, találkozott a tantestület tagjaival és az első két évfolyam tanulóival is. Elmondása szerint a pedagógusok a távoktatás ideje alatt szinte mindent át tudtak venni a gyerekekkel. Hozzátette: a kialakult helyzetnek köszönhetően megszilárdult a tanár-diák kapcsolat, egyfajta partneri viszony alakult ki a két fél között. „A tanárokra is inspirálóan hatott ez az időszak, sok új dolgot kellett megtanulniuk” – jegyezte meg Čaputová. A távoktatás ideiglenes bevezetésének további előnye az államfő szerint, hogy azt a jövőben is alkalmazhatják, ha egy tanuló például egészségügyi okok miatt nem tud részt venni a tanításon. „Ez az időszak mindenki számára nehéz volt, de végeredményben sok jó dolgot is eredményezett, és pozitív hatással volt a tanár – diák, tanár – szülő kapcsolatra is” – fűzte hozzá.

Čaputová azért is a lozornói alapiskolát választotta, mert itt sikeresen integrálják a szociálisan hátrányos helyzetű gyerekeket. Az elnök asszony nagyra értékelte azt is, hogy a koronaválság idején a község minden lakosnak ingyen biztosította az internet-hozzáférést, így támogatva az online távoktatást.

Az elnök asszony elmondta: a gyerekek többségének már hiányzott az iskola, főleg az osztálytársaik. Ugyanakkor a legtöbben elégedettek voltak az otthoni tanulással is. „Ezt mutatják a mai számok is. A lehetőséget, hogy visszaülhessenek az iskolapadba, ebben az iskolában az elsősök és a másodikosok 20 százaléka használta ki” – jegyezte meg.

Az oktatási intézmények a világjárvány miatt március óta voltak zárva. A hagyományos iskolai tanítást távoktatás váltotta fel. Hétfőn az alapiskolák első öt évfolyamának tanulói ülhettek vissza az iskolapadba. Emellett újra megnyíltak az óvodák és a művészeti alapiskolák is, de ezekben csak individuális képzést tartanak. A sajátos nevelési igényű gyermekek számára fenntartott alapiskolák mindegyik évfolyamában újraindult a tanítás. Hétfőtől újra működnek az iskolai klubok is.

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Andrej Doležal

Jobban odafigyelnek majd a külföldről hazaérkezőkre

Branislav Gröhling
Frissítve

Gröhling diplomamunkája is plágiumgyanús

allergia

Öt év múlva mindenki allergiás lehet

Frissítve

Afrikai sertéspestisben pusztult el két állat egy ágcsernyői háztájiban

galántai asztalitenisz

Jövőre is extraligások a galántaiak

koronavírus rendőrség határ

24 óra alatt 64 444 gépkocsi hajtott be Szlovákia területére

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.