Bukovszky: Elutasítom a holokauszt elbagatellizálását és félreértelmezését

Bukovszky László

A holokausztot és a faji erőszakot, amely az emberiség történelmének legnagyobb tragédiájához vezetett, nem hagyhatjuk a feledés homályába merülni. Ezt Bukovszky László kisebbségi kormánybiztos hangsúlyozta csütörtökön a holokauszt és a faji erőszak áldozatainak emléknapján.

„Elutasítom a holokauszt elbagatellizálását és félreértelmezését, ahogy a tragikus események lekicsinylését és a mentségek keresését is” – hangsúlyozta a kormánybiztos az ún. Zsidó kódex 1941-es elfogadásának évfordulóján. Ez megfosztotta jogaitól a zsidó származású szlovákiai lakosokat, ami egészen a deportálásokhoz és haláltáborokhoz vezetett.

Bukovszky szerint a 80 évvel ezelőtti történések is arra emlékeztetnek, hogy milyen törékenyek az alapvető emberi értékek és a demokratikus elvek, ahogy arra is, hogy az emberiség a tolerancia, egymás megismerése és a kölcsönös párbeszéd nélkül miképp fordulhat a hozzá közel állók ellen. „Kötelességünk megemlékezni a 80 évvel ezelőtt történtekről, és ezek következményeiről, mivel a mai társadalom nagy részének semmilyen tapasztalata sincs a múlttal kapcsolatban, és sokszor hajlamos alábecsülni az emberiség legnagyobb tragédiáját” – hangsúlyozta a kormánybiztos.

A Zsidó kódex elfogadásának 80. évfordulója alkalmából csütörtökön országszerte megemlékezések zajlanak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?