Közélet

Bugár nem gondolja, hogy a kialakult helyzet miatt megbukna a kormány

Pozsony | Bugár Béla, a Híd elnöke nem gondolja, hogy az alkotmánybíró-választás körül kialakult helyzet miatt megbukna a kormány.
TASR

2019. február 13. 08:17

- TASR

Bugár nem akarja kommentálni Robert Ficónak a Most-Híddal kapcsolatos bírálatát, amelyet a volt kormányfő a párt alkotmánybíró-választással kapcsolatos álláspontja miatt fogalmazott meg. „Nem lenne helyénvaló kommentálnom a koalíciós partnerünk véleményét” – jegyezte meg.

Fico többek között kijelentette, hogy ha az ellenzék a Most-Híd segítségével fogja megválasztani az alkotmánybíró-jelölteket a parlamentben, az a koalíciós szerződés megsértését fogja jelenteni, és komoly következményei lesznek a kormány működésére nézve.

Bugár szerint a koalíciós partnerének azt kell megértenie, hogy amikor felmerült az az információ, mely szerint tárgyaltak az ĽSNS-szel, a pártnak – azért, hogy eloszlassa a felmerült gyanút – nem maradt más választása, mint hogy támogassa a nyilvános szavazást. 

Bugár szerint az, hogy az első fordulóban egyetlen jelöltet sem sikerült megválasztani, további tárgyalások felé nyit utat. Mint elmondta: meglátják, hogy a koalíciós partnerekkel meg lehet-e állapodni. Azt állítja, hogy a második fordulónak szintén nyilvános szavazással kellene végbemennie, habár a házszabályban a titkos szavazásról is írnak. Szerinte a kérdés megoldása a jogászok dolga. Bugár véleménye az, hogy a második fordulónak is nyilvánosnak kellene lennie.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Alig szavazott a magyar 

Elhunyt Baló György

Ha a közönség neveletlen

TB Dunaszerdahely: Idegenben nyertek kiesési rangadót a felsőpatonyiak

Kevéssé ismert tények a spermiumról

Területi viták, nemzeti érvek, nagyhatalmi döntések 1919-ben

Legfrissebb galériák
Olvasta már?