Közélet

Bugár: Ha valóban emberrablás történt, ki kell utasítani a vietnámi nagykövetet

Ha bebizonyosodik, hogy Trinh Xuan Thanh vietnámi vállalkozót valóban elrabolták, és ehhez Szlovákiát is felhasználták, akkor a vietnámi nagykövetet ki kell utasítani az országból. Ezt Bugár Béla, a Híd párt elnöke és a parlament alelnöke közölte. Megismételte, hogy ha az is bebizonyosodna, hogy a szlovák állami szervek valamelyike szándékosan és aktívan részt vett az emberrablásban, akkor a Híd kilép a kormánykoalícióból.
TASR

2018. augusztus 14. 17:05

- Somogyi Tibor felvétele

„A tények, nem pedig az utalások alapján cselekszünk. Ha bebizonyosodik, hogy a szlovák állami szervek valamelyike szándékosan és aktívan részt vett az emberrablásban, akkor kilépünk a koalícióból” – közölte Bugár a TASR-rel. Szerinte az eset kivizsgálása nem fog elhúzódni. „Nem gondolom, hogy a főügyész elhúzná a nyomozást” – mondta Bugár, aki szerint a tényeket egy-két hónapon belül össze lehet gyűjteni. Figyelmeztetett: sok tanút kell kihallgatni, és ez időbe telik.

Bugár azt is megjegyezte, hogy kevés szó esik a titkosszolgálatok együttműködéséről. „Hogy lehet, hogy nem tájékoztattak minket?” – tette fel a kérdést a pártelnök. Szerinte Anton Šafáriknak, a Szlovák Információs Szolgálat (SIS) vezetőjének találkozót kellene kezdeményeznie az érintett titkosszolgálatokkal a kölcsönös együttműködésről és tájékoztatásról.

2018. augusztus 7. 16:51

Híd: az ellenzék nélkül is pontosan tudjuk, mit kell tennünk

Trinh Xuan Thanh vietnámi vállalkozó állítólagos elrablásának az ügyével a szlovák bűnüldöző szervek is foglalkoznak. Jaromír Čižnár főügyész 44 személy titoktartási kötelezettség alól való feloldását fogja indítványozni. Denisa Saková belügyminiszter mindenkit kész feloldani a titoktartási kötelezettség alól, akit a büntetőeljárást végző szervek ki akarnak hallgatni.
 

Robert Kaliňák (Smer-SD) volt belügyminiszter szerint a vietnámi állampolgár elrablásának ügyében indított nyomozás részeredményei arról tanúskodnak, hogy Szlovákiát akaratán kívül belevonhatták az akcióba. A vádakat, hogy a szlovák kormánygép állítólagos felhasználásával történt emberrablással összefüggésben közvetlen utasításokat adott volna ki, „hamisnak és abszurdnak” nevezte.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Kočner azért ölette meg Kuciakot, mert semmivel nem tudta zsarolni

Forgalomlassítással tüntettek a Szlovák Karszt szélére tervezett szemétégető ellen

VIDEÓ: Így vezeti el a TEK az Iszlám Állam Budapesten elfogott vezetőjét

Látványos kép készült a Jupiter viharairól

Zagitova aranya és egy furcsa baleset

Tavaszi vásár a Nyárasdi AGROCENTRUM-ban!

Legfrissebb galériák
Olvasta már?