Az ügyészség vizsgálja Horváth Lehel ügyét, a család panaszt tett a bíró ellen

Horváth Lehel

Az ügyészség foglalkozik Horváth Lehel főtárgyalással kapcsolatos ügyével. A vádlott hozzátartozói kifogásolják a Speciális Büntetőbíróság (SZB) bírójának eljárását, mert szerintük nem engedte, hogy Horváth Lehel időben beadja magának az inzulint. A Bírói Tanácsához is panaszt nyújtottak be.

„A büntetőfeljelentés, valamint a sajtóban megjelent információk alapján a Pozsonyi Kerületi Ügyészség ellenőrzi, történt-e bűncselekmény az ügyben” – mondta Zuzana Drobová, a Főügyészség (GP) és a Speciális Ügyészi Hivatal (ÚŠP) szóvivője. Drobová hozzátette, az ügyészek munkáját a Főügyészség ügyésze fogja felügyelni.

Maroš Žilinka főügyész elrendelte, hogy Daniel Lipšic különleges ügyész vizsgálja meg, jogszerűen járt-e el a főtárgyaláson a Speciális Ügyészi Hivatal (ÚŠP) ügyésze.

A vádlott családja bűncselekmény gyanúja miatt levélben fordult a Bírói Tanácsához, és azt kérte, indítsanak fegyelmi eljárást a bíró ellen. Levelükben azt állítják, a bírónő többször is megtagadta, hogy a vádlott beadja magának az inzulint, ami miatt összeesett.

Pamela Záleská bírónő Ján Hrubalának, a bíróság elnökének küldött állásfoglalásában azt közölte, nincs tudomása arról, hogy a tárgyaláson történt volna bármi, ami miatt elfogultsággal lehetne vádolni, vagy ami megkérdőjelezné a pártatlanságát, és olyan dolog sem, „ami veszélyeztette volna a vádlott életét”. Az állásfoglalás szerint a vádlott korábban nem közölte, hogy inzulint kell beadnia magának.

Záleská felidézi, hogy a főtárgyaláson Horváth Lehel kérésének eleget téve 11.30-kor szünetet rendelt el. Ezután a vádlott 12.11-kor ismét szünetet kért, arra hivatkozva, hogy mindig 11.00-kor szúrja az inzulint. Az ebédszünet 12.20-ra volt meghirdetve. „Az ebédszünet előtt, amelynek kezdete közölve lett vele, a vádlotton nem látszottak rosszullét jelei, semmi nem utalt arra, hogy összeesne” – hangsúlyozta a bírónő.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?