Az agrárdotációk címzettjeit is megpróbálják megkopasztani

Kiss
Pozsony |

Az Agrárkifizető Ügynökség (PPA) óva inti a gazdákat azoktól az önjelölt „ügyintézőktől”, akik azt ígérik, hogy bizonyos díj ellenében elintézik számukra az agrártámogatásokat.

„Az agrártámogatás sikeres elnyerése érdekében nem szükséges olyan személyek vagy cégek ajánlataira válaszolni, akik vagy amelyek azt ígérik, hogy pénzügyi ellenszolgáltatásért cserébe elintézik a kérelem kifizetését” – figyelmeztet Jozef Kiss, az Agrárkifizető Ügynökség vezérigazgatója. Az általa vezetett intézmény szerinte szabványos és átlátható módon működik, és a múltban alkalmazott gyakorlatok a jelenlegi vezetés számára nem elfogadhatóak.

„Elfogadhatatlan, hogy valaki még ma is megpróbálja – kimondom nyíltan – zsarolni a gazdákat. Az ügynökségen belül van egy olyan rendszerünk, amely szerint, ha ilyen magatartás bármilyen jelét észleljük, a PPA alkalmazottját azonosítjuk és azonnal elbocsátjuk. A gazdálkodóknak nincs szükségük közvetítőkre, az ügynökségünk egy jól felépített banki intézményhez hasonlóan működik, amellyel az igénylők közvetlenül kommunikálhatnak, és nincs szükségük külső közvetítőkre” – tette hozzá Kiss. Szerinte abban az esetben, ha egy mezőgazdasági termelőt olyan személy keres meg, aki pénzügyi ellenszolgáltatást követel a PPA által nyújtott támogatás vagy egyéb juttatás „feldolgozásáért”, ajánlott, hogy a termelő azonnal forduljon a rendőrséghez, és tegyen feljelentést.

Kiss külön felhívta a figyelmet arra, hogy a PPA a tevékenységét nem végzi harmadik személyeken keresztül. A pályázóval való bármilyen kapcsolatfelvétel digitális lábnyomot feltételez, ezért csak írásban kommunikálnak. Ha a pályázó e szabályok megkerülésére irányuló kísérletet tapasztal, a rendőrségen történő bejelentés mellett az Agrárkifizető Ügynökséget is értesítheti a korupcia@apa.sk címen. (mi)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!