Tizedik alkalommal vált arculatot és logót a Citroën

Citroen oli
Párizs |

Mint számos más márkánál, a Citroën esetében is eljött a márkaarculat és a logó lecserélésének ideje. A formaterv egy új korszak kezdetét jelzi a 103 éves márka számára. Az új arculattal a Citroën már a jövőre, a megfizethető elektromos mobilitásra gondol.

Az új logó egyfajta újraértelmezése az eredetinek, amelyet egykor a céget alapító André Citroën fordított nyilazott fogaskerekeket gyártó vállalkozásának sikere ihletett. A jól ismert „chevron” azóta is központi szerepet tölt be a Citroën márka identitásában.

Az elegáns új embléma először egy látványautón mutatkozott be, majd 2023 közepétől fokozatosan megjelenik a sorozatgyártásba kerülő Citroën járműveken és koncepcióautókon. A korábbinál feltűnőbb új logó azonnal felismerhető, jellegzetes elemévé válik minden Citroën modellnek. Nemcsak a logó, de a teljes márkaarculat is megújul az összes fizikai és digitális eszközön.

„Eljött az ideje, hogy a Citroën új, modernebb és korszerűbb hangot üssön meg. Nálunk hagyomány, hogy merész járművekkel inspiráljuk a fogyasztókat, ami egy kicsit másfajta, befogadóbb megközelítésre sarkall minket a családi mobilitás jövőjét illetően” – nyilatkozta az arculatváltás kapcsán Vincent Cobée, a Citroën vezérigazgatója.

oli

Az új márkaarculat központi eleme az egész világon jól ismert Citroën-fogaskerekek továbbfejlesztett változata. A cég 1919-es megalapítása óta immár tizedik alkalommal változik jelentősebb mértékben a Citroën-logó, amelynek dupla fogaskerekei most nagyobbak és határozottabbak lettek, és egy függőleges irányban álló diszkrét, ovális keretbe foglaltak helyet.

Az új arculatot minden olyan pontra kiterjesztik, ahol az ügyfelek kapcsolatba kerülnek a márkával: nemcsak a Citroën boutique-ban, az ajándéktárgyakon vagy a fedélzeti dokumentációban jelenik meg, hanem a márka kereskedéseiben és irodáiban elhelyezett táblákon és feliratokon is. A hálózat új táblái könnyebbek és energiatakarékosabbak lesznek, és az egyszerűbb újrahasznosíthatóság érdekében mentesek lesznek a krómtól.

A márka története során több ikonikus autón – például 2CV és DS modelleken is – alkalmazott szín ihlette megnyugtató Monte-Carlo kék most visszatér a Citroën életébe, és a fizikai, a nyomtatott és a digitális felületeken, valamint a forgalmazói hálózatban is megjelenik a márkakép egyes részleteiben. Ezenkívül egy energikusabb és jellegzetesebb infravörös árnyalat fogja felváltani a jelenleg használatos piros színt.

Az arculatváltás első konkrét bizonyítéka egy elektromos családi koncepcióautó, amely már mindenben az új arculatot képviseli. A Citroën oli súlya alig egy tonna, 400 km hatótávolságot és maximális hatékonyságot biztosít, a fogyasztása pedig 10 kWh/100 km. A végsebessége 110 km/órában van korlátozva, s az akkumulátorok a nyilvános töltőállomásokon 23 perc alatt érik el 20%-ról a 80%-os töltésszintet.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?