Közélet

A volt SIS-ügynök elmesélte, hogyan akarták likvidálni Fegyveres Oszkárt

Pozsony | Ľuboš Kosík, az SIS korábbi tagja, aki állítólag részt vett ifj. Michal Kováč elrablásában, azt állítja: Robert Kaliňák belügyminiszter felesége is ott volt abban a titkosszolgálati kommandóban, melyet Fegyveres Oszkár, az emberrablási ügy koronatanújának felderítésére küldött ki az SIS Svájcba.
ÚJ SZÓ-ÖSSZEFOGLALÓ

2018. február 15. 15:01

- TASR-felvétel

Kosík, aki jelenleg állítólag Maliban ül rács mögött, a Sme napilapnak nyilatkozott, mely decemberben nagyinterjút közölt vele. Most annak részleteiről beszélt, hogyan akarta állítólag likvidálni az SIS Fegyveres Oszkárt. Elmondása szerint a terv az volt, hogy felderítik és elfogják Fegyverest, és lelökik őt a sziklákról Olaszországban, valahol a Mont Blanc közelében. Miután elfogták volna Fegyverest, egy Citroen rejtett csomagterébe tették volna.

A terv azonban állítólag az utolsó pillanatban meghiúsult, mivel áthajtottak a piroson, és géppisztolyos rendőrök állították meg őket, akik arrafelé járőröztek, mert fülest kaptak az akcióról – Kosík állítása szerint Milan Kňažkótól, aki azonban tagadja, hogy ehhez köze lenne.
 

2018. január 25. 13:23

Kihallgatták Fegyveres Oszkárt

Az ügy kapcsán többször felmerült, hogy Robert Kaliňák felesége, Zuzana, aki akkor az SIS kötelékében dolgozott, részese volt a Fegyveres elleni akciónak. Erről nemrégiben Tom Nicholson oknyomozó újságíró is beszélt az aktuality.sk portál vitaműsorában mondván, ezt egy volt SIS-es is megerősítette neki, aki szerint a nő az első, felderítő kommandó tagja volt, nem a Fegyveres likvidálására kiküldött brigádé. Kosík, aki állítólag a második csoport tagja volt, mindezt megerősítette a Sme napilapnak.

Kaliňák mindezt mai rövid sajtótájékoztatóján tagadta mondván, családját valaki piszkos módon akarja belerángatni a politikai harcba.

„Amit Kosík úr mond, az ostobaság, ezt már ezerszer elmondtam”

– jelentette ki, hozzátéve, Kosík jogerősen elítélt bűnöző. Elmondása szerint sokat elárul az a tény, hogy mikor Mikuláš Dzurinda kormánya alatt Vladimír Mitro vette át az SIS vezetését, és teljes átvilágítást végzett, Kaliňák neje továbbra is a titkosszolgálatnál dolgozhatott, és elő is léptették.

„A feleségem jól végezte a munkáját, több életet is megmentett”

– tette hozzá.

 

(fm, Sme)

Önnek ajánljuk

Szenzáció: a magyarok legyőzték a vb-ezüstérmest

Elhunyt Keszegh István tanár

Emésztőgödörbe esett egy kisfiú, mentőhelikoptert kellett riasztani

Wales egy korai góllal legyőzte Szlovákiát

Megmentenék a liberális demokráciát az új politikai vállalkozások

Kikötött Norvégiában a bajba jutott Viking Sky luxushajó

Legfrissebb galériák
Olvasta már?