Közélet

Kihallgatták Fegyveres Oszkárt

Pozsony | Csütörtökön kihallgatták a Főügyészségen Ifj. Michal Kováč elrablásának szemtanúját, Fegyveres Oszkárt, a meggyilkolásának előkészítése ügyében - tájékoztatott a Denník N napilap internetes oldalán.
ÚJ SZÓ ONLINE

2018. január 25. 13:23

Fegyveres Oszkár - Kép: Július Dubravay/Plus jeden deň

"Igazolhatjuk, hogy a bűnügyi részlegért felelős főügyészhelyettes telefonhívását követően Oskar F. megjelent a Főügyészségen a büntetőeljárás keretében" - tájékoztatott Andrea Predajňová, a Főügyészség szóvivője.

A Főügyészség azután döntött Fegyveres beidézése mellett, hogy a volt SIS-tag Ľuboš Kosík, aki részt vett az emberrablásban, és jelenleg Maliban tartják fogva, azt állította, hogy Fegyverest "likvidálni" akarták.

"A Főügyészség továbbra is kiemelt figyelmet szentel a témában nyilvánosságra került információknak, és él a jogköreivel. A büntetőeljárás aktuális helyzetére tekintettel és annak sikeressége végett eben a pillanatban nem szolgálhatunk közelebbi információkkal" - tette hozzá Predajňová.

2018. január 10. 10:49

A SIS egykori tagja vallana Lexa ellen

Ľuboš Kosík, a szlovák titkosszolgálat (SIS) egykori tagja, és annak az öttagú kommandónak az egyik résztvevője, amely 1995-ben elrabolta Michal Kovač államfő fiát, a Sme napilapnak küldött nyilatkozatában kijelentette, hogy az emberrablást a SIS főnöke, Ivan Lexa irányította. Kosík vallomást akar tenni az ügyben, azonban az afrikai Mali egyik börtönében van. (TASR, dennikn, sme)

Önnek ajánljuk

Alig szavazott a magyar 

Elhunyt Baló György

Ha a közönség neveletlen

TB Dunaszerdahely: Idegenben nyertek kiesési rangadót a felsőpatonyiak

Kevéssé ismert tények a spermiumról

Területi viták, nemzeti érvek, nagyhatalmi döntések 1919-ben

Legfrissebb galériák
Olvasta már?